• Business

    Elon Musk: Οι υπηρεσίες Starlink στην Ουκρανία δεν λαμβάνουν χρηματοδότηση από το Πεντάγωνο

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk ανέφερε χθες, Τρίτη, ότι η προσφορά υπηρεσιών από το δίκτυο δορυφόρων Starlink της SpaceX δεν λαμβάνει κάποια χρηματοδότηση από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

    Η ανάρτηση αυτή έγινε μία ημέρα έπειτα από αναφορές ότι το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο καταβολής πληρωμής για τις υπηρεσίες του δορυφορικού δικτύου Starlink στην δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο Ουκρανία.

    Η SpaceX έχει απώλεια εσόδων περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων (20,29 εκατομμυρίων ευρώ) τον μήνα από την προσφορά υπηρεσιών, αλλά και τα οικονομικά κόστη που σχετίζονται με μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων. “Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε (αναστεναγμός)”, έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

    “Δεν υπάρχουν χρήματα από το υπουργείο Άμυνας, αλλά αρκετές άλλες χώρες, οργανισμοί, αλλά και ιδιώτες πληρώνουν για τη συνέχιση της προσφοράς των υπηρεσιών από 11.000 ως 25.000 τερματικά”, όπως ανέφερε σχετικά ο Μασκ.

    Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla Inc. Ανέφερε ότι η SpaceX δαπανά περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως για την παροχή δορυφορικών υπηρεσιών στην Ουκρανία και ότι η εταιρία έχει δαπανήσει περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να είναι διαθέσιμη η υποστήριξή της στο δίκτυο παροχής των δορυφορικών υπηρεσιών.

    Το Politico ανέφερε προχθές, Δευτέρα, ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώσει για την παροχή των δορυφορικών υπηρεσιών προς την Ουκρανία, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συζητήσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Elon Musk: Τέλος στην δωρεάν παροχή υπηρεσιών μέσω του Starlink στην Ουκρανία, λόγω «αγενούς πρέσβη»



    ΣΧΟΛΙΑ