• Ναυτιλία

    Μπιάγκης: Η κυβέρνηση να ξεκινήσει ευρεία διαβούλευση για εκπόνηση εθνικής λιμενικής πολιτικής

    • NewsRoom
    O βουλευτής Κερκύρας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μπιάγκης

    O βουλευτής Κερκύρας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μπιάγκης


    «Τα λιμάνια της χώρας δεν είναι απλά κρατικά ακίνητα προς πώληση, είναι σημαντικοί κόμβοι ανάπτυξης, αλλά και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας», τόνισε στη Βουλή ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης με αφορμή η συζήτηση του Νομοσχεδίου για την Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε. καθώς και για την Τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε..

    Αναλυτικότερα, ο Δημήτρης Μπιάγκης, επισήμανε ότι το «Νομοσχέδιο συνάδει με τις συγκυριακές πολιτικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι δυστυχώς η Κυβέρνηση παραμένει αγκιστρωμένη στη δογματική και νεοφιλελεύθερη πολιτική του “laissez faire” (λεσέ φερ). Της πολιτικής δηλαδή που περιλαμβάνει: το ολοκληρωτικό ξεπούλημα όλων των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας, υπονομεύοντας το μέλλον και την ελπίδα της για βιώσιμη ανάπτυξη» και πρόσθεσε:

    «Το “φιάσκο” της αντίστοιχης διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, αλλά και η καθυστέρηση των υποχρεωτικών επενδύσεων στους ιδιωτικοποιημένους λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης, θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει στην αλλαγή της πολιτικής πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμένων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία.

    Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, δεν εφαρμόζει, το συγκεκριμένο μοντέλο λιμενικής πολιτικής ξεπουλήματος των λιμανιών που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία, και δυστυχώς, ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο διακυβέρνησής του.

    Η επιλογή πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμένων δεν προκύπτει από καμία μνημονιακή ή άλλη υποχρέωση της χώρας».

    Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δ. Μπιάγκης κάλεσε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να προχωρήσει σε ευρεία διαβούλευση για εκπόνηση εθνικής λιμενικής πολιτικής, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των λιμένων υπό μορφή παραχώρησης χρήσεων και όχι πώλησης, με διατήρηση του ελέγχου τους από το δημόσιο, όπως ισχύει και εφαρμόζεται στην Ευρώπη και σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη παράλληλα και τη γεωστρατηγική σημασία των λιμένων αλλά και τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων στους λιμένες.

    Όπως τόνισε ο βουλευτής για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, «τα λιμάνια της χώρας δεν είναι απλά κρατικά ακίνητα προς πώληση. Είναι σημαντικοί κόμβοι ανάπτυξης αλλά και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, με σημαντικά οφέλη για την πατρίδα μας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο».

    Διαβάστε επίσης:

    Safe Bulkers (Πόλυς Β. Χατζηϊωάννου): 10 υποτροφίες για το 2003 -2004

    Neda Maritime (Νίκος Λυκιαρδόπουλος): Ναύλωσε δεξαμενόπλοιο στην Petrobras με 47.000 δολ. την ημέρα

    Όλοι προεξοφλούν «θρίλερ» στην Performance: Τα δύο σενάρια για τον Γιώργο Οικονόμου – Θα επαναλάβει την «εμπειρία» της Danaos ή έχει άλλο σκοπό;



    ΣΧΟΛΙΑ