• Business

    ΕΛΟΜΑΣ: Το 74% ψήφισε τον αποκλεισμό μέλους με νόμιμες διαδικασίες

    ΕΛΟΜΑΣ

    ΕΛΟΜΑΣ


    Ενημέρωση σχετικά με την πρόσφατη Έκτακτη Γενική Συνέλευση εξέδωσε ο Όμιλος ΕΛΟΜΑΣ. Σε αυτήν αναφέρει ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό και ο νόμος.

    Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται στην ίδια ανακοίνωση:

    «Στη Συνέλευση αυτή συμμετείχε το 100% των μελών του Ομίλου είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (με ψηφιακά μέσα) είτε με εξουσιοδότηση προς άλλο μέλος, κατ’ απόλυτη επιλογή εκάστου μέλους, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του Ομίλου και ο νόμος.

    Επισημαίνουμε επίσης ότι το καταστατικό του Ομίλου προβλέπει ρητώς τον αποκλεισμό μέλους για τους λόγους που αναφέρονται σε αυτό (όπως ενδεικτικά η παράβαση των όρων του καταστατικού και των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης ή οτιδήποτε άλλο κριθεί με απόφαση της Συνέλευσης ότι συνιστά σπουδαίο λόγο) κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, που λαμβάνεται σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό.

    Στην προκειμένη περίπτωση ελήφθη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με μεγάλη πλειοψηφία (74%), που ψήφισε θετικά επί του θέματος ημερήσιας διάταξης που αφορούσε σε αποκλεισμό μέλους.

    Το παραπάνω αποτέλεσμα είναι απόρροια της δέσμευσης των μελών του Ομίλου, να τον ισχυροποιήσουν και ενωμένοι να συνεχίσει ο Όμιλος ΕΛΟΜΑΣ να διαδραματίζει το ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε.

    Ο Όμιλος ΕΛΟΜΑΣ παρά τις πρόσφατες αποχωρήσεις κάποιων μελών του, ήταν, είναι και θα είναι ο μεγαλύτερος όμιλος αγορών και θα συνεχίζει να στηρίζει τον Έλληνα λιανέμπορο ώστε αυτός να μπορέσει όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να αναπτυχθεί στο δύσκολο και άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο επιχειρεί, ενισχύοντας έτσι τον υγιή ανταγωνισμό και τα οφέλη τόσο των Ελλήνων παραγωγών όσο και του Έλληνα καταναλωτή.

    Στο πλαίσιο αυτό ενισχύθηκε πρόσφατα με καταξιωμένο και έμπειρο στέλεχος της αγοράς. Πρόκειται για τον κ. Γεωργαντά Γιώργο, με μακρά θητεία σε πολυεθνική εταιρία και ο οποίος κάλυψε τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή.

    Επίσης όπως παρουσιάστηκαν σε συνάντηση που έλαβε χώρα στις 24/2/2022 δρομολογούνται αλλαγές στην οργάνωση και διοίκηση του Ομίλου, που θα τις χαρακτηρίζει η διαφάνεια, η αυξημένη επικοινωνία μεταξύ των μελών και η μεγαλύτερη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.

    Επιπλέον τονίστηκε η εμπιστοσύνη και η στήριξη των μελών στη Διαχειριστική Επιτροπή ΕΛΟΜΑΣ».

    Διαβάστε επίσης:

    Amazon: Ολοκληρώνεται η εξαγορά της Metro-Goldwyn-Mayer έναντι 8,5 δισ. δολαρίων

    ΕΣΕΕ: Ενεργειακή «ανάσα» για τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    ΒΕΑ: Θετικά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αλλά απαιτείται άμεση κεντρική ευρωπαϊκή παρέμβαση



    ΣΧΟΛΙΑ