• Business

    Amazon: Ολοκληρώνεται η εξαγορά της Metro-Goldwyn-Mayer έναντι 8,5 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon

    Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon


    Η Amazon ανακοίνωσε ότι έλαβε από τις ρυθμιστικές αρχές τις εγκρίσεις για την εξαγορά του κινηματογραφικού στούντιο Metro-Goldwyn-Mayer ύψους 8,5 δισ. δολαρίων.

    Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά της εταιρείας εδώ και πέντε χρόνια.

    Η οριστικοποίηση της συμφωνίας, ανακοινώθηκε την Πέμπτη στον ιστότοπο της εταιρείας. Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν τη συμφωνία της MGM την Τρίτη αφού διαπίστωσαν ότι δεν δημιουργούσε προβλήματα ανταγωνισμού.

    Στις ΗΠΑ, η προθεσμία για την αμφισβήτηση της συμφωνίας από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) παρήλθε χωρίς η υπηρεσία να αντιδράσει.

    Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η FTC εξακολουθεί να έχει την εξουσία να μπλοκάρει τη συμφωνία στο μέλλον, εάν η πλειοψηφία των επιτρόπων ψηφίσει υπέρ της υποβολής αγωγής.

    H Amazon συμφώνησε τον περασμένο Μάιο να εξαγοράσει την MGM προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία του Prime στον χώρο του streaming. Το κινηματογραφικό στούντιο MGM, που βρίσκεται πίσω από τις ταινίες του James Bond, προσθέτει έναν κατάλογο 25.000 ωρών που η Amazon θα μπορούσε να χωρίσει μεταξύ της Prime Video της ή της δωρεάν ροής της τηλεόρασης IMDb που υποστηρίζεται από διαφημίσεις.

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά της Amazon από τότε που απέκτησε την Whole Foods το 2017 έναντι 13,7 δισ. δολαρίων. Μόνο το 2020 και το 2021, η Amazon δαπάνησε συνολικά 24 δισεκατομμύρια δολάρια σε βίντεο και μουσική για τις υπηρεσίες ροής της.

    Η Metro-Goldwyn-Mayer ιδρύθηκε το 1924, μετά τη συγχώνευση των Metro Pictures Corporation, Goldwyn Pictures Corporation, και Louis B. Mayer Pictures. Το 2004 εξαγοράστηκε από μια κοινοπραξία της Sony Pictures με την Comcast, έναντι 4,8 δισ. δολαρίων, ωστόσο το 2010 οδηγήθηκε σε χρεωκοπία. Εδώ και αρκετό καιρό, τα funds που ανέλαβαν την εταιρία μετά την χρεωκοπία, αναζητούσαν αγοραστή, ειδικά μετά την αναθέρμανση της αγοράς του streaming, έχοντας ως «όπλο» την μεγάλη συλλογή ταινιών της MGM.

    Διαβάστε ακόμη:

    Amazon: Δημιούργησε 25.000 μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021



    ΣΧΟΛΙΑ