• Κοινωνία

    Ελληνοαμερικανός παλαίμαχος θύμα του κορονοϊού στο Γκρίνλοουν της Νέας Υόρκης

    • του Δημήτρη Τσάκα - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

    Ο Μάικ Μανάτος και ο Γιώργος Πόσσας


    Ο διακεκριμένος και πολυβραβευμένος παλαίμαχος ΚΟΡΟ (George Possas) ο οποίος ήξερε όσο ελάχιστοι να κερδίζει τις μάχες της ζωής το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2020, έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του με τον κορονοϊό βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους.

    Η θλιβερή είδηση για τον θάνατο του 94χρονου προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στην κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ του Λονγκ Αϊλαντ στην οποία άνηκε, καθώς επίσης και στην κοινότητα της Αγίας Παρασκευής στην οποία εκκλησιαζόταν που και που.

    Την ευθύνη της τέλεσης της κηδείας έχει αναλάβει το ομογενειακό γραφείο τελετών “Towers Funeral Home» στο Όσεανσάιντ του Λογνκ Αϊλαντ, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ του Λονγκ Αϊλαντ.

    Από αριστερά διακρίνονται οι Άντι Μανάτος, Γιώργος Πόσσας, Μάικ Μανάτος

    Ο αείμνηστος είχε βραβευτεί προ τριών ετών από το ίδρυμα «The Washington Oxi Day Foundation» με το βραβείο «2017 Greatest Generation Award». Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Μάικ Μανάτος μόλις πληροφορήθηκε για τον θάνατό του ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό το Fecebook τη φωτογραφία από την βράβευσή του και εξέφρασε τα συλλυπητήρια.

    Ο αείμνηστος γεννήθηκε το 1926 στην Κορώνα της Νέας Υόρκης, όπου και μεγάλωσε εν μέσω της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας. Σε ηλικία 17 ετών εντάχτηκε στον αμερικανικό στρατό και συγκεκριμένα το 41st Infantry Division και συμμετείχε σε πολλές μάχες στις Φιλιππίνες και στη Μάχη της Ολανδίας (Battle of Holandia) καθώς επίσης και στην Ιεροσίμα της Ιαπωνίας.

    Στις 29 Νοεμβρίου 1946 απολύθηκε από τον στρατό και εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος για επτά περίπου δεκαετίες. Αρχικά ως βοηθός ηλεκτρολόγου και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε την δική του εταιρεία.

    Ο Γιώργος Πόσσας και ο Μάικ Μανάτος

    Το 1953 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με την εκλεκτή της καρδιάς του Evelyn Lambrinon και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά και τα γαλούχησε με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

    Η σύζυγός του απεβίωσε στις 24 Δεκεμβρίου 2016 σε ηλικία 85 ετών, αλλά ο αείμνηστος δεν το έβαλε κάτω, απολάμβανε στο ακέραιο κάθε στιγμή της ζωής του και αντλούσε δύναμη από την αγάπη των παιδιών του και των εννέα εγγονιών του.

    Ο αείμνηστος έχει ασχοληθεί όσο ελάχιστοι με τα κοινά. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ, ενώ το 1984 εντάχτηκε στους κόλπους του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    ΠΗΓΗ: https://www.anamniseis.net/ellinoamerikanos-palemahos-thyma-tou-koronoiou-ston-greenlown-new-york/

     



    ΣΧΟΛΙΑ