• Business

    Ελληνικό: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΣΔ-Τι επίκειται

    Ελληνικό

    Ο σχεδιασμός του Ελληνικού


    Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την έγκριση των τριών ΚΥΑ για  το Ελληνικό και πλέον πρόκειται να γίνουν ακόμη δύο συνεδριάσεις μετά τον 15 Αύγουστου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισής τους.

    Οι τρεις ΚΥΑ   ορίζουν τους όρους πολεοδόμησης σε τρεις ζώνες του ακινήτου: του πάρκου, της ζώνης ανάπτυξης (εμπορική) και της οικιστικής ζώνης. Η ΚΥΑ της ζώνης ανάπτυξης αφορά άμεσα τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για το καζίνο στο Ελληνικό, για το οποίο ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη με ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την 30η Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με το σχετικό tweet του υπουργείου Ανάπτυξης: “Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του ΚΣΔ για το Ελληνικό. Επίκεινται άλλες 2 συνεδριάσεις μετά τον 15Αύγουστο για την τελική επεξεργασία των ΚΥΑ. Ευχαριστούμε όλους όσοι διέκοψαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός χρονοδιαγράμματος”.

    Όπως είχε αναφέρει προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης, έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των 3 ΚΥΑ και μένουν ορισμένα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν προτού δημοσιευθούν σε ΦΕΚ. Μεταξύ αυτών εκκρεμεί μια απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) που αφορά, κατά πάσα πιθανότητα, το μουσείο που έχουν δημιουργήσει συνταξιούχοι της Ο.Α. και το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα παλαιά αεροπλάνα της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    Ωστόσο υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες, όπως οι υφιστάμενες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), αλλά και νέες που μπορεί να υπάρξουν με τη δημοσίευση των ΚΥΑ σε ΦΕΚ. Η υφιστάμενη προσφυγή αφορά τον Δήμο Αλίμου που έχει προσφύγει κατά του φορέα διαχείρισης του Ελληνικού και η οποία εκτιμάται ότι θα εξεταστεί το ερχόμενο φθινόπωρο. Επίσης, προσφυγές θεωρείται ότι θα υπάρξουν και κατά των ΚΥΑ, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με όλες τις διοικητικές πράξεις που αφορούν το Ελληνικό.



    ΣΧΟΛΙΑ