• Business

    Ελλάκτωρ: Υπό προετοιμασία ενδιάμεση χρηματοδότηση – Oμολογιακό δάνειο 50 εκατ. εκδόσεως Άκτωρ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Άρης Ξενόφος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ


    Με ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ (bridge financing) επιχειρεί η διοίκηση της Ελλάκτωρ να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η θυγατρική για τις κατασκευές, Άκτωρ.

    Η προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή και τραπεζών αφορά στην έκδοση ομολογιακού από την Άκτωρ στο οποίο θα κληθούν να συμμετέχουν οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ. Το εν λόγω δάνειο θα αποπληρωθεί στη συνέχεια από τη θυγατρική όταν θα της καταβληθούν τα 100 εκατ. ευρώ από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) των 120,5 εκατ. ευρώ της μητρικής.

    Στην ενδιάμεση χρηματοδότηση είχε αναφερθεί η διοίκηση της Ελλάκτωρ, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Άρη Ξενόφο, πρόσφατα κατά την ενημέρωση των αναλυτών με αφορμή την ΑΜΚ.

    Ο επικεφαλής του κατασκευαστικού ομίλου είχε επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια ενδιάμεσης χρηματοδότησης για να καλυφθούν οι άμεσες κεφαλαιακές ανάγκες της Άκτωρ, μέσω ενός ομολογιακού που θα κληθούν να καλύψουν οι μέτοχοι έναντι της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι αρχικά η πληροφορία ήταν ότι το ομολογιακό δάνειο θα το εκδώσει η Ελλάκτωρ.

    Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στη γενική συνέλευση της Παρασκευής και κυρίως στο αν η πρόταση της διοίκησης για την αύξηση κεφαλαίου θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων ώστε να εγκριθεί.

    Οι δύο αντιτιθέμενες πλευρές (η Greenhill Investments η οποία ελέγχει άμεσα 20,0589% της Ελλάκτωρ και 5,5235% μέσω option με την Pemanoaro των αδελφών Καλλιτσάντση – σύνολο 25,5822% και η ολλανδική Reggeborgh η οποία ελέγχει άμεσα 14,79% και έχει δικαίωμα προαίρεσης για 12,446% – σύνολο 27,2%) προσπαθούν ενόψει της γενικής συνελεύσεως να διαμορφώσουν συμμαχίες με άλλους μετόχους, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και την τελευταία στιγμή να υπάρξει κάποια συνεννόηση μεταξύ τους.

    Εξελίξεις αναμένονται στο μεταξύ σήμερα όσο αφορά την υπόθεση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Η Ελλάκτωρ έχει κοινοποιήσει στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) το αίτημά της για μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης των προσφορών, προκειμένου να είναι σε θέση να συμμετέχει στη διαδικασία. Επικαλείται την αποχώρηση της Roadis (θυγατρική του καναδικού επενδυτικού κεφαλαίου PSP Investments) από την κοινοπραξία που είχε σχηματίσει για τη διεκδίκηση του αυτοκινητοδρόμου.

    Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται σήμερα μιας και η καταληκτική ημερομηνία για τις προσφορές είναι καθορισμένη για μεθαύριο Πέμπτη 1 Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νέο μήνυμα της Greenhill στους μετόχους – «Ήρθε η ώρα ευθύνης»



    ΣΧΟΛΙΑ