• Business

    Ελλάκτωρ εναντίον Intrakat για έργο απορριμμάτων αξίας 48,5 εκατ. ευρώ στην Αττική

    Henry Holterman (Ελλάκτωρ), Πέτρος Σουρέτης (Intrakat)


    Μία νέα μάχη καλούνται να δώσουν μεταξύ τους οι Όμιλοι Ελλάκτωρ και Intrakat για έργο διαχείρισης απορριμμάτων αξίας 48,5 εκατ. ευρώ στην Αττική. Πρόκειται για το διαγωνισμό με τίτλο «Υπηρεσίες Λειτουργίας, Συντήρησης και Επαύξησης Δυναμικότητας Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων της Ο.Ε.Δ.Α. Δυτ. Αττικής», στον οποίο συμμετέχει η ΗΛΕΚΤΩΡ και η Κοινοπραξία Intrakat-Watt.

    Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο που δημοπραττείται από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο του Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με Πρόεδρο τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος , Βασίλειο Κόκκαλη.

    Ο διαγωνισμός γίνεται μέσω της διαδικασίας του ανταγωνιστικού διαλόγου και πλέον ο ΕΔΣΝΑ, αφού έδωσε το πράσινο φως για τα έγγραφα των ενδιαφερομένων σχημάτων προχωράει στην πρόσκλησή τους για τη Β’ Φάση.

    Κατά τη διάρκεια αυτής οι υποψήφιοι μνηστήρες και η αναθέτουσα αρχή θα συζητήσουν και θα εξετάσουν κάθε λεπτομέρεια του διαγωνισμού (Στάδιο Β1) και έπειτα θα ακολουθήσει η υποβολή των προσφορών (Στάδιο Β2) για να καταλήξουμε στον ανάδοχο του έργου.

    Ωστόσο όπως προκύπτει από σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο ΕΔΣΝΑ μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου, καθώς έχει τη δυνατότητα ανάθεσης της σύμβασης λαμβάνοντας μόνο υπόψη τις προσφορές του Σταδίου Β1.

    Αναλυτικότερα, όσον αφορά το κόστος του έργου αυτό ανέρχεται στα 27,7 εκατ. ευρώ. ενώ υπάρχει δικαίωμα προαίρεσης επιπλέον αξίας 20,8 εκατ. ευρώ

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ: Η REGGEBORGH απέκτησε call options για ποσοστό 14,9343% των δικαιωμάτων ψήφου

    Intrakat: Υπεγράφη η σύμβαση ύψους 42,4 εκατ. ευρώ για την σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας-Βόλου



    ΣΧΟΛΙΑ