• Business

    Ελλάκτωρ: Ασφαλιστικά μέτρα των εφοπλιστών για να μη γίνει η Γενική Συνέλευση της Πέμπτης

    Ελλάκτωρ: Τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill απορρίφθηκαν

    Γιάννης Καϋμενάκης – Δημήτρης Μπάκος


    Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και αιτήματος προσωρινής διαταγής με στόχο, μεταξύ άλλων, να ανασταλεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ την Πέμπτη, προχώρησε η Greenhill Investments των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εφοπλιστές καταφέρονται και εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου συνολικά και ειδικότερα κατά μελών του. Η προσωρινή διαταγή εκτιμάται ότι θα εκδικαστεί αύριο, ενώ τα ασφαλιστικά μέτρα πιθανότατα τον Μάιο.

    Σημειώνεται ότι το ίδιο είχαν πράξει και κατά τη Γενική Συνέλευση στις 2 Απριλίου, ωστόσο την τελευταία στιγμή τα απέσυραν.

    Η Greenhill τις προηγούμενες ημέρες ξεκαθάρισε τη στάση της δηλώνοντας ότι δεν εμπιστεύεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου και για τον λόγο αυτό δεν θα ψηφίσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει προτείνει.

    Όπως φαίνεται από την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων για τα οποία η διοίκηση του Ομίλου ενημερώθηκε σήμερα οι εφοπλιστές οι οποίοι ελέγχουν άμεσα 20,0589% της Ελλάκτωρ και 5,5235% μέσω option με την Pemanoaro των αδελφών Καλλιτσάντση – σύνολο 25,5822% δεν μεταβάλουν τη στάση τους.

    Βάσει πληροφοριών, η συνάντηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ του νέου επικεφαλής της νομικής τους εκπροσώπησης, γνωστού δικηγόρου Σωτήρη Μπρέγιαννου και του προέδρου του Ομίλου Γιώργου Μυλωνογιάννη συζητήθηκαν κυρίως διαδικαστικά θέματα χωρίς να υπάρξει κάποια πρόοδος επί της ουσίας των διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών (εφοπλιστών από τη μια και διοίκησης και ολλανδικής Reggeborgh από την άλλη).

    Σύμφωνα με τους εφοπλιστές, «το Δ.Σ. στο σύνολό του ενεργεί ως εκπρόσωπος ενός μετόχου σε βάρος των άλλων ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται πρωτοφανείς υποθέσεις παράβασης καθήκοντος… είναι φανερό ότι το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο αποδείχθηκε πολύ γρήγορα ανίκανο να διαχειριστεί μια πολύπλοκη κατάσταση αλλά επιπλέον με πράξεις και παραλείψεις επιδείνωσε την κρίση την οποία προκάλεσε».

    Διαβάστε ακόμα:

    Ελλάκτωρ: Η κρίσιμη συνέλευση της Πέμπτης για την αύξηση κεφαλαίου και τα «προγνωστικά»



    ΣΧΟΛΙΑ