• Business

    Ελλάκτωρ: Ανακοινώθηκε η προαιρετική δημόσια πρόταση από τη Reggeborgh – Επιβεβαίωση mononews

    • NewsRoom
    Χένρι Χολτερμαν (Reggeborgh ) - Ευθύμιος Μπουλούτας

    Χένρι Χολτερμαν (Reggeborgh ) – Ευθύμιος Μπουλούτας


    Η Ελλάκτωρ ανακοίνωσε πως η RB Ellaktor Holding B.V., θυγατρική της Reggeborgh, προχωρά στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης, έναντι 1,75 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, επιβεβαιώνοντας τα όσα ανέφερε νωρίτερα το mononews.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ:

    Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών και των σχετικών διατάξεων του Ν. 3461/2006, όπως ισχύει, ότι την 06.05.2022 έλαβε ενημέρωση από το μέτοχό της Reggeborgh Invest BV, η οποία έχει ως εξής:

    «Με την παρούσα, σας ενημερώνουμε, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 1 του Ν. 3461/2006 ότι αποφασίσαμε να υποβάλουμε προαιρετική δημόσια πρόταση προς όλους τους μετόχους που κατέχουν κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., έναντι 1,75 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά.

    Η προαιρετική δημόσια πρόταση θα υποβληθεί από την εταιρεία RB Ellaktor Holding B.V. η οποία έχει ιδρυθεί σύμφωνα με τους νόμους της Ολλανδίας, με έδρα στη Rijssen, Reggesingel 12, 7461BA, Ολλανδία.

    Η RB Ellaktor Holding B.V. είναι 100% θυγατρική της Reggeborgh Invest BV. Το σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου σχετικά με την δημόσια πρόταση έχει συνταχθεί από την RB Ellaktor
    Holding B.V και τον σύμβουλό της Goldman Sachs Bank Europe SE.

    Επισημαίνουμε ότι το σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.».

    Κατόπιν τούτων, η Εταιρεία θα ενημερώνει σχετικά και σε κάθε περίπτωση αρμοδίως το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος.

    Διαβάστε την πρόταση της RB Ellaktor Holding B.V

    Τι ανέφερε νωρίτερα το mononews

    Νωρίτερα, το mononews ανέφερε τα εξής:

    Προαιρετική Δημόσια Πρόταση για το 40% των μετοχών της Ελλακτωρ θα καταθέσει η Reggeborgh.Η τιμή στα 1,75 ευρώ.

    Η Δημόσια πρόταση, με βάση την ισχύουσα χρηματιστηριακή νομοθεσία, υποχρεώνει τη Reggeborgh να προτείνει με εύλογο τίμημα την απόκτηση των επιπλέον μετοχών εκ μέρους των ιδιωτών επενδυτών.

    Σήμερα οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ είναι η Reggeborgh που κατέχει το 31% των μετοχών, η Motor Oil που εξαγόρασε πριν από λίγο περίπου το 30%, το Βελγικό fund Atlas που κατέχει το 10%, ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης που κατέχει περίπου το 4% και άλλοι μικρομέτοχοι.

    Επί της ουσίας, σε ελεύθερη διασπορά βρίσκεται περίπου το 20% των μετοχών της Ελλάκτωρ.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ελλάκτωρ: Πώς θα γίνει η Δημόσια Πρόταση από Reggeborgh – Όλες οι λεπτομέρειες (upd)

    Motor Oil: Στα 182 εκατ. ευρώ το τίμημα για την απόκτηση του 29,87% της Ελλάκτωρ – Συμφωνία με REGGEBORGH για τις ΑΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ