• Business

    Ελλάκτωρ: Αυτή είναι η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου-Πώς ψήφισαν οι μέτοχοι στη ΓΣ 

    • NewsRoom
    Ελλάκτωρ

    Χένρι Χόλτερμαν (Reggeborgh) – Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (Ελλάκτωρ)


    Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ

    Τις αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων και τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου ανακοίνωσε η Ελλάκτωρ.

    Όπως αναφέρεται, στην ανακοίνωση της εταιρείας, η μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 212,129 εκατ. ευρώ με μείωση ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών από 1,03 ευρώ σε 0,04 ευρώ ανά μετοχή απορρίφθηκε από το 89,55% των μετόχων, ενώ «ναι» είπε το 9,84%.

    Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών μέσω έκδοσης νέων κοινών, μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετοχών, καταψηφίστηκε από το 89,6%, ενώ το 9,8% ψήφισε υπέρ.

    Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ

    Η Διοίκηση της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) αρ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ν. 3016/2002, όπως ισχύει, και του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, που συνήλθε την 27.01.2021, εξέλεξε:

    Α) Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, για πλήρη (πενταετή) θητεία, και όρισε τα Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη του, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3016/2002, όπως ισχύει. Κατόπιν τούτων το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε

    Σώμα κατά την συνεδρίασή του της 27.01.2021 ως ακολούθως:

    1. Γεώργιος Μυλωνογιάννης του Σταματίου-Τάκη, Πρόεδρος του Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος,

    2. Αριστείδης (Άρης) Ξενόφος του Ιωάννη, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος,

    3. Δημήτριος Κονδύλης του Ναπολέοντος, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος,

    4. Κωνσταντίνος Τούμπουρος του Πανταζή, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος και

    5. Αθηνά Χατζηπέτρου του Κωνσταντίνου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος. Σημειώνεται ότι στα πρόσωπα των Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών συντρέχουν άπαντα τα κριτήρια και εχέγγυα ανεξαρτησίας, που προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρ. 4 του Ν. 3016/2002, του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Εταιρίας και του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης.

    Β) Ενέκρινε την εκλογή, κατ’ άρθρο 44 ν. 4449/2017, ως μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας των ακόλουθων προσώπων, για πλήρη (πενταετή) θητεία :

    1. Παναγιώτης Αλαμάνος, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου,

    2. Κωνσταντίνος Τούμπουρος, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και

    3. Αθηνά Χατζηπέτρου, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου. Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω μέλη διαθέτουν αποδεδειγμένα επαρκή γνώση και ικανή κατάρτιση για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου ως επίσης και γνώση των τομέων που η Εταιρεία δραστηριοποιείται. Επιπλέον όλα τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου πληρούν τις προϋποθέσεις των διατάξεων περί ανεξαρτησίας του ν. 3016/2002 και του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης.

    Ο κ. Παναγιώτης Αλαμάνος είναι Ορκωτός Ελεγκτής – Λογιστής και διαθέτει επαρκή γνώση στην ελεγκτική και λογιστική.

    Διαβάστε επίσης

    Πώς η Ελλάκτωρ γύρισε χθες σελίδα, οι «καυτοί» διάλογοι των πρωταγωνιστών και η επόμενη μέρα

    Ελλάκτωρ: Τι δηλώνουν Μπάκος – Καϋμενάκης μετά τη νίκη των Ολλανδών

    Παρασκήνιο από την Ελλάκτωρ: Tι ψήφισαν οι τράπεζες, τι έκανε ο εφοπλιστής Διαμαντίδης και πόσο πρέπει να «ανέβει» η μετοχή για να κερδίσουν οι Ολλανδοί



    ΣΧΟΛΙΑ