ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Roche απειλεί τη Novo Nordisk με το μεγαλύτερο deal στα φάρμακα για την παχυσαρκία που έχει γίνει ποτέ
Η μετοχή της Eli Lilly κατέγραψε σημαντική άνοδο στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, μετά την ανακοίνωση ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων από την κλινική δοκιμή του νέου από του στόματος φαρμάκου της, του Orforglipron.
Το φάρμακο αυτό, που στοχεύει στην απώλεια βάρους και τη ρύθμιση του σακχάρου, παρουσίασε αποτελέσματα συγκρίσιμα με εκείνα του ενέσιμου Ozempic, προσφέροντας μια εναλλακτική επιλογή χωρίς ενέσεις.
Η δοκιμή διάρκειας 40 εβδομάδων περιλάμβανε 559 υπέρβαρους ή παχύσαρκους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 από διάφορες χώρες, όπως ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία και Μεξικό. Οι συμμετέχοντες που έλαβαν την υψηλότερη δόση των 36 mg του Orforglipron έχασαν κατά μέσο όρο 7,3 κιλά (16 λίβρες), ενώ παρατηρήθηκαν σημαντικές μειώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με ορισμένους ασθενείς να επιστρέφουν κάτω από το όριο του διαβήτη, σύμφωνα με τον Guardian
Αντίστοιχα, το Ozempic, το οποίο είναι ενέσιμο φάρμακο, οδήγησε σε απώλεια περίπου 6% του σωματικού βάρους στους ασθενείς που το λάμβαναν στην υψηλότερη δόση. Η Eli Lilly ανέφερε ότι οι ασθενείς που έλαβαν το Orforglipron δεν είχαν σταθεροποιήσει το βάρος τους κατά την ολοκλήρωση της έρευνας, υποδηλώνοντας ότι ενδέχεται να υπάρξει περαιτέρω απώλεια βάρους με τη συνέχιση της θεραπείας.
Η μετοχή της Eli Lilly σημείωσε άλμα 14% λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street, αντανακλώντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής .
Η Eli Lilly σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για παγκόσμια ρυθμιστική έγκριση του Orforglipron μέχρι το τέλος του 2025 και έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για μαζική παραγωγή του φαρμάκου.
Διαβάστε επίσης
Τραμπ: Επιτίθεται στον πρόεδρο της FED, Τζερόμ Πάουελ – «Πολύ αργός» στη μείωση των επιτοκίων
AKTOR: Υπέγραψε συμπληρωματική σύμβαση για το φράγμα Ασωπού – Έργο ύψους €49 εκατ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΣΥΡΙΖΑ: Κοινή ερώτηση με Χαρίτση, Τσακαλώτο, Ηλιόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη της Νέας Αριστεράς για την πλατφόρμα των προσφυγικών
- Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο – Το βράδυ οι αποφάσεις για τα δρομολόγια του Σαββάτου
- Shell: Deal $720 εκατ. για την πώληση της κυπριακής μονάδας της στην MOL – Νέα σελίδα για το «Αφροδίτη»
- Ψάλτης (Alpha Bank): Νέα ανοδική πρόβλεψη για τα κέρδη – Στα €497,2 εκατ. τα καθαρά και «όχημα» ανάπτυξης το universal banking
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.