• Business

    Στο φως οι οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie για το 2018 – Ζημιές «μαμούθ» και κάμψη πωλήσεων

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Στο φως ήρθαν πριν από λίγο  οι οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie για τη χρήση του 2018.

    Εντύπωση όμως προκαλεί πως οι οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε η εταιρεία είναι μη ελεγμένες (χωρίς την έγκριση του ορκωτού ελεγκτή).  Υπενθυμίζεται πως η PwC είχε αναλάβει να διενεργήσει τον έλεγχο επί των οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2018 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στα τέλη του 2019.

    Σύμφωνα με τις μη ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου το 2018 διαμορφώνονται στα 296,6 εκατ. ευρώ,  μειωμένες κατά 17,4% σε σχέση με το 2017 (αναμορφωμένο ισολογισμό) ενώ οι συνολικές συγκεντρωτικές ζημιές διαμορφώθηκαν σε 260  εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 299 εκατ. ευρώ το 2017.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η δημοσίευση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για την εν λόγω χρήση θα λάβει χώρα στις 7 Ιουλίου 2020. Να σημειωθεί πως τα δημοσιευόμενα οικονομικά στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα της τελούσας σε καθεστώς διαχείρισης (administration) θυγατρικής Links (London) Limited. Η ενοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Links (London) Limited κατέστη αδύνατη λόγω των σημαντικών δυσχερειών που αντιμετώπισε η Εταιρεία στην λήψη στοιχείων από τους Administrators. Η σημερινή Διοίκηση προσπαθεί να επιλύσει το εν λόγω θέμα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

    Δείτε αναλυτικά:

    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ

    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ



    ΣΧΟΛΙΑ