• Business

    Παραιτήθηκε ο CEO της Folli Follie, Αναστάσιος Φράγκου

    • Γιώργος Μανέττας

    Ο CEO της Folli Follie Αναστάσιος Φράγκου


    Την παραίτησή του υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Αναστάσιος Φράγκου, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση με την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε πριν από μερικούς μήνες στο mononews.gr. Ο έμπειρος μάνατζερ, ο οποίος ανέλαβε την «καυτή πατάτα» της αμαρτωλής εταιρείας, με αποστολή να συμβάλει στη διάσωσή της πέρασε την πόρτα της εξόδου.

    Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως η αναζήτηση του αντικαταστάτη του έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και μερικές μέρες.

    Σχετική ενημέρωση αναμένεται, εκτός απροόπτου, να υπάρξει αύριο, αμέσως μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie.

    Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν πως επίκειται και η τοποθέτηση νέου προέδρου στην Ελεγκτική Επιτροπή, με τον κ. Ανδρέα Κουτούπη να τίθεται επικεφαλής.

    Κάποιες πληροφορίες θέλουν τον κ. Φράγκου να παραιτείται για φορολογικούς λόγους, καθώς είναι κάτοικος εξωτερικού, και όχι γιατί διαφώνησε με την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα ο όμιλος.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έγινε προσπάθεια να μεταπεισθεί και να παραμείνει, ενώ και η οικογένεια Κουτσολιούτσου φέρεται να επιθυμούσε την παραμονή του, αξιολογώντας ως πολύ θετική την συμβολή του.

    Για όσους παρακολουθούν από πολύ κοντά την υπόθεση, ο κ. Φράγκου έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη συλλογή και αποστολή των οικονομικών στοιχείων της Folli Follie στην PwC, προκειμένου η τελευταία να εκδώσει το πόρισμά της ενώ πιστώνεται και το γεγονός πως η Folli κατέφερε να ανταποκρίνεται κανονικά στις υποχρεώσεις της, παρ’ όλες τις αντιξοότητες.

    Ανεξάρτητα πάντως από τους λόγους που κρύβονται πίσω, η απόφαση του κ. Φράγκου να εγκαταλείψει το νευραλγικό πόστο του CEO έρχεται να πλήξει το εγχείρημα διάσωσης της Folli. Και αυτό γιατί δεν πρόκειται για ένα ακόμη στέλεχος που επιλέγει να εγκαταλείψει το βυθιζόμενο καράβι αλλά για τον άνθρωπο που ήρθε για να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά».

    Τον άνθρωπο που έχει το «γενικό πρόσταγμα» και το κυριότερο χειρίζεται τις ευαίσθητες διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους πιστωτές, οι οποίοι είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας της αμαρτωλής εταιρείας. Πληροφορίες αναφέρουν πως η μηνιαία αμοιβή του κ. Φράγκου υπερέβαινε τις 30.000 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου δυο εβδομάδες από την Folli Follie παραιτήθηκε και ο Χαράλαμπος Κύρκος, ο οποίος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος τα Ελεγκτικής Επιτροπής, ύστερα από μόλις δυόμιση μήνες.

    Συνολικά, από την αρχή της κρίσης στην εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου έχουν γίνει 22 αλλαγές διευθυντικών στελεχών.



    ΣΧΟΛΙΑ