• Business

    «Πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων για τον Γιώργο Νίκα

    • NewsRoom
    Γιώργος Νίκας: Από το σκάνδαλο του insider trading στις … business της ενέργειας – Όλο το story

    Γιώργος Νίκας-Eπιχειρηματίας (φωτογραφία αρχείου)


    Εντολή παγώματος των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία Γιώργου Νίκα πέτυχαν οι αμερικανικές Αρχές, όπως μετέδωσε το Reuters.

    Οι αμερικανικές Αρχές αναζητούν τον Έλληνα επιχειρηματία για την διαβόητη υπόθεση του κυκλώματος «εσωτερικής πληροφόρησης» που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Οι Aρχές εκτιμούν πως ο επιχειρηματίας βρίσκεται στην Ελλάδα.

    Την ίδια ώρα, έχουν ήδη συλληφθεί για την ίδια υπόθεση ο Τηλέμαχος Λαβίδας και ο τραπεζίτης της Goldman Sachs, Bryan Cohen.

    Επίσης, έχουν συλληφθεί από τις βρετανικές Αρχές ένα ζευγάρι επενδυτικών τραπεζιτών στο Λονδίνο, o Μπέντζαμιν Τέιλορ της Moelis & Co και η Νταρίνα Γουίντσορ της Centerview Partners LLC, καθώς και ένας Αιγύπτιος trader ονόματι Joseph El Khouri.

    Ο 33χρονος Cohen φαίνεται να συζήτησε πληροφορίες με τον Γεώργιο Νίκα, ο οποίος εξ αιτίας αυτών των πληροφοριών, φέρεται να αποκόμισε σημαντικά κέρδη, σύμφωνα με την καταγγελία της Αμερικάνικης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

    Στον 54χρονο Γιώργο Νίκα, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας GRK Fresh, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από εισαγγελείς. 

    Ο Cohen έλαβε ένα απροσδιόριστο ποσό σε μετρητά με αντάλλαγμα τις συμβουλές που προσέφερε, σύμφωνα με τα στοιχεία. Ο Νίκας φέρεται να κέρδισε πάνω από 400.000 δολάρια από αγορά και πώληση μετοχών της Buffalo Wild Wings εξαιτίας εσωτερικής πληροφόρησης.

    Επιπρόσθετα στον Γιώργο Νίκα και στο Έλληνα φίλο του, Τηλέμαχο Λαβίδα, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από τις 7 Οκτωβρίου περί συνωμοσίας για να υποκλέψουν απόρρητες πληροφορίες για την Ariad Pharmaceuticals Inc. , από τον πατέρα του Λαβίδα, ο οποίος υπηρέτησε στο συμβούλιο της εταιρείας μέχρι το 2016. 

    Η Takeda Pharmaceutical Co. συμφώνησε να αγοράσει την Ariad (κατασκευαστή φαρμάκων για τον καρκίνο) αντί του ποσού των 4,66 δισ. δολ.  το 2017.



    ΣΧΟΛΙΑ