• Business

    Σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ

    • NewsRoom
    Ελλάκτωρ


    Κανονικά πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,54% 2,63 καθώς η πλευρά των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη που είχε προσφύγει στο Πρωτοδικείο Αθηνών, απέσυρε το αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η Invesco των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη (έχει εξαγοράσει το 5% των μετοχών του κατασκευαστικού ομίλου) είχε ζητήσει την αναβολή της συνέλευσης μέχρι να αποφασίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αν υπάρχει συγκέντρωση ή όχι στην περίπτωση που αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας το προτεινόμενο από την ολλανδική Reggeborgh Διοικητικό Συμβούλιο.

    Τα ασφαλιστικά μέτρα αποσύρθηκαν και ως εκ τούτου έως το απόγευμα θα ξέρουμε ποια από τις δύο πλευρές, δηλαδή οι Ολλανδοί της Reggeborgh ή οι εφοπλιστές, θα κυριαρχήσει στη διοίκηση του Ομίλου.

    Η έκτακτη γενική συνέλευση στην Ελλάκτωρ έχει θέμα την αλλαγή διοίκησης (το έχει θέσει η Reggeborgh προτείνοντας νέο 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο) και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων κατά 50,4 εκατ. ευρώ. Η Reggeborgh επιθυμεί για τη θέση του προέδρου τον Γιώργο Μυλωνογιάννη, του διευθύνοντος συμβούλου τον Άρη Ξενόφο και για μη εκτελεστικά μέλη τους κ.κ. Δημήτρη Κονδύλη, Κωνσταντίνο Ταμπούρο και την κα. Αθηνά Χατζηπέτρου.

    Όπως ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την 7η Ιανουαρίου 2020 στην οποία πρότεινε ως Θέμα την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

    Η ως άνω Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε για τις 27 Ιανουαρίου 2021.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο υποστηρίζει ότι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου είναι αναγκαία και ως εκ τούτου η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση πρέπει να πραγματοποιηθεί για να την εγκρίνει.

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ: Σήμερα η καθοριστική Γενική Συνέλευση εκτός εάν το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφασίσει διαφορετικά

    Ελλάκτωρ: Με 25,58% επί των δικαιωμάτων ψήφου στην ΓΣ ο Ιωάννης Κατσούδας, εκπρόσωπος των Invesco και Pemanoaro

    Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης: Δύο ξένοι στον ίδιο όμιλο



    ΣΧΟΛΙΑ