• Business

    Παρασκήνιο και εκπλήξεις για τον νέο CEO της Πειραιώς: Τι συμβαίνει με έναν εκ των τεσσάρων διεκδικητών;


    Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για την Τράπεζα Πειραιώς καθώς το αργότερο έως την ερχόμενη Παρασκευή θα πρέπει να έχει αποφασιστεί το όνομα του νέου επικεφαλής της τράπεζας. Όπως είχε αποκαλύψει το mononews.gr προ 48 ωρών τέσσερα είναι τα πρόσωπα, τα οποία “παίζουν” να αναλάβουν τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου.

    Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η επιλογή πρόκειται να γίνει μεταξύ των Γιώργου Πουλόπουλου, αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς που εκτελεί σήμερα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, Σπύρου Παπασπύρου, γενικού διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Κολακίδη, πρώην τραπεζικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία τόσο σε τράπεζες της Ελλάδος όσο και του εξωτερικού, και Θεόδωρου Καλαντώνη, υψηλόβαθμου στελέχους της Eurobank.

    Όμως πληροφορίες του mononews αναφέρουν ότι σήμερα το πρωί ένας εκ των τεσσάρων μονομάχων είτε τέθηκε είτε πιέζεται να τεθεί εκτός μάχης για αδιευκρίνιστους έως τώρα λόγους. Στην περίπτωση που αποσυρθεί η συγκεκριμένη υποψηφιότητα θα γίνει η επιλογή  ανάμεσα στους 3 και σε άλλα 1 η 2 πρόσωπα που λέγεται ότι βρίσκονται στην σχετική λίστα.

    Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 3 το μεσημέρι συνεδρίασε για το θέμα η Επιτροπή Διορισμού της Πειραιώς (Nomination Comittee). Και τα τέσσερα ονόματα περιλαμβάνονται στη λίστα της γερμανικής εταιρείας EGON ZEHNDER, που έχει αναλάβει να καταρτίσει τη short list με τους υποψηφίους για τη θέση του CEO. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι στη λίστα  περιλαμβάνονται και 2-3 ακόμη ονόματα τραπεζιτών από Ελλάδα και εξωτερικό.

    Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, ο νέος CEΟ θα είναι Έλληνας τραπεζίτης. Εξάλλου προ ημερών και ο διοικητής της ΤτΕ, κ. Γ. Στουρνάρας, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι διοικήσεις θα στελεχωθούν από Ελληνες. Για τη θέση του προεδρου εχει “κλειδώσει” το ονομα του κ. Γιώργου Χατζηνικολάου, ο οποίος ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στη Νεα Υόρκη.

    Αποκάλυψη του mononews.gr 

    Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έκλεισε οριστικά το θέμα του νέου προέδρου στην Τράπεζα Πειραιώς με την εκλογή, του Γιώργου Χατζηνικολάου, όπως είχε αποκαλύψει το προηγούμενο Σάββατο το mononews.gr.

    Mε την εκλογή CEO έληξε μια πολύμηνη εκκρεμότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας όμως η Πειραιώς παρέμεινε υπό στιβαρό μάνατζμεντ, καταρχάς από τον Σταύρο Λεκκάκο και στη συνέχεια, από τον Γιώργο Πουλόπουλο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγγελική Φράγκου: Σφίγγει ο κλοιός της ελληνικής (και αμερικανικής) δικαιοσύνης για τη σιδηρά κυρία της ναυτιλίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για την Αγγελική Φράγκου: Μέτοχοι της Navios στρέφονται κατά της εταιρείας

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ