• Business

    Έκπληξη: Φως στο τούνελ για τη Deutsche Bank

    deutsche bank

    John Cryan, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank


    Ίσως τελικά να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ για τη Deutsche Bank, καθώς η τράπεζα κατόρθωσε να επιτελέσει το δυσκολότερο έργο στην πορεία της μέχρι σήμερα: να σταθεί νικήτρια απέναντι στις απαισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών και να παρουσιάσει κερδοφορία! Όπως φαίνεται, το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας εμφάνισε καθαρά κέρδη της τάξεως των 259 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, την ώρα που οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι θα εμφανίσει ζημίες ύψους 394 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο.

    Αυτά είναι τα πιο σημαντικά σημεία των οικονομικών αποτελεσμάτων που παρουσίασε η τράπεζα το τρίτο τρίμηνο του 2016:

    • Αύξηση των εσόδων στα 7,5 δισ. ευρώ, έναντι εσόδων 7,3 δισ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι
    • Τα έξοδα μειώθηκαν στα 6,5 δισ. ευρώ, έναντι 13,2 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015
    • Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (που μετράει την οικονομική ευρωστία της τράπεζας) αυξήθηκε στο 11%, από το 10,8% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο του 2016

    Σημειώνεται ότι το τρίτο τρίμηνο του 2015 η γερμανική τράπεζα είχε εμφανίσει ζημίες ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ, αφότου ο John Cryan (ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας) ξεκίνησε τις διαδικασίες εξισορρόπησης του ισολογισμού και των λειτουργικών της εξόδων.

    Η έκπληξη της Deutsche Bank έρχεται σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από αστάθεια για τη μετοχή της και εν μέσω των δικαστικών περιπετειών με τις ΗΠΑ, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της γερμανικής τράπεζας τον προηγούμενο μήνα έκανε βουτιά και διαμορφώθηκε σε χαμηλό 30ετίας, αφότου βγήκε στην επιφάνεια ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργαζόταν το ενδεχόμενο να της επιβάλλει ένα πρόστιμο-μαμούθ ύψους 14 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού για την υπόθεση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, η οποία προκάλεσε την οικονομική κρίση το 2008.

    Το παραπάνω πρόστιμο ήταν μεγαλύτερο από την αντικειμενική αξία της ίδιας της Deutsche Bank, γεγονός που ενίσχυσε τους φόβους ότι η τράπεζα θα κατέρρεε κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο και σπέρνοντας τον οικονομικό όλεθρο.

    Ωστόσο, ο Cryan σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που εμφάνισε το γερμανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, υποστήριξε ότι “Συνεχίσαμε να σημειώνουμε πρόοδο στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της τράπεζας. Παρόλα αυτά, το προηγούμενο διάστημα αυτές οι θετικές προσπάθειες επισκιάστηκαν από τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, κάτι που μας προκάλεσε αναστάτωση”.

    Ο Cryan επίσης πρόσθεσε ότι η Deutsche Bank εργάζεται σκληρά ώστε να βρεθεί μια λύση σε αυτή την υπόθεση το συντομότερο δυνατόν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι δυο αποφάσεις του ΣτΕ που άλλαξαν το κλίμα στην Ελλάδα. Η πρώτη για τα κανάλια και η δεύτερη για την Fraport

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: σε αναζήτηση νέου προσώπου που θα αναλάβει CEO

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

     



    ΣΧΟΛΙΑ