• Business

    Έκπληξη από Παναγιωτάκη: Η ΔΕΗ πουλάει χαρτοφυλάκιο 400.000 πελατών της – Ποιοι επωφελούνται

    ΔΕΗ


    Μία έκπληξη επεφύλασσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, καθώς ανακοίνωσε πως η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού θα προχωρήσει μέσα στους επόμενους μήνες στην πώληση χαρτοφυλακίου 400.000 πελατών της (ήτοι το 6% περίπου της αγοράς λιανικής), με στόχευση σε ανταγωνίστριες εταιρείες που κινούνται στρατηγικά στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

    Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτάκης, μέχρι τον Σεπτέμβριο η ΔΕΗ θα προχωρήσει στη δημιουργία μίας νέας εταιρείας, στην οποία θα παραχωρηθεί χαρτοφυλάκιο 400.000 πελατών της από όλες τις κατηγορίες. Κατόπιν, θα διενεργηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο διαγωνισμός για την πώληση της εταιρείας (μετά των χαρτοφυλακίων της).

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης επέστησε μάλιστα την προσοχή όλων στο γεγονός ότι το χαρτοφυλάκιο θα περιλαμβάνει πελάτες από όλες τις κατηγορίες, κι έτσι η ΔΕΗ δεν θα χάσει μόνο τους καλούς της πελάτες με υψηλά περιθώρια.

    Ο κ. Παναγιωτάκης δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το οικονομικό όφελος που περιμένει η ΔΕΗ από αυτήν την κίνηση.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/marinopouli-afti-pou-cheronte-ke-afti-pou-lipounte/55670



    ΣΧΟΛΙΑ