• Business

    Εκμηδενίστηκαν οι πωλήσεις των προμηθευτών χαρτοπωλείου – Έκκληση να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης

    Η διευθύντρια μάρκετινγκ και δεύτερη γενιά των ιδρυτών της Skag, Πόπη Σκαγιά


    Επιστολή- έκκληση στην κυβέρνηση να περιληφθεί στα έκτακτα μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό απευθύνουν οι προμηθευτές ειδών χαρτοπωλείου, οι οποίοι διαπίστωσαν πως δεν υπάγονται στους δικαιούχους.

    Όπως αναφέρει η Γραμματέας του Συνδέσμου Προμηθευτών Ειδών Χαρτοπωλείου, Πόπη Σκαγιά, ο κλάδος πρέπει να ενταχθεί στα μέτρα και να λάβει τις διευκολύνσεις καθώς πλήττεται σφόδρα από τις συνέπειες της ραγδαίας εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού.

    «Οι πωλήσεις μας έχουν σχεδόν μηδενιστεί μετά το κλείσιμο των σχολείων και των καταστημάτων λιανικής που αποτελούσαν τους πελάτες μας», σημειώνει η κα. Σκαγιά. Τεράστιο πλήγμα πέρα από τις παραγωγικές μονάδες δέχονται και οι εισαγωγείς γραφικής ύλης και σχολικά είδη, οι οποίοι αποτελούν την πλειονότητα του κλάδου. «Μπορεί» όπως λέει, «οι προμηθευτές ειδών χαρτοπωλείου να παραμένουν ανοιχτοί, ωστόσο οι πελάτες μας, που είναι τα καταστήματα λιανικής έχουν κλείσει και δεν έχουμε πλέον αντικείμενο».

    Η κα. Σκαγιά υπογραμμίζει πως θα ήταν ολέθριο να μην υπαχθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου στα μέτρα στήριξης, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να γίνει παράπλευρη απώλεια σε αυτό τον «ιδιότυπο πόλεμο».

    «Ζητάμε να συμπεριλάβουν τα Υπουργεία τους ΚΑΔ- Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, των εταιριών του κλάδου μας (Προμηθευτων ειδών Χαρτοπωλείου) μαζί με των υπόλοιπων εταιριών που πλήττονται μια και έχουν κλείσει όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα τις χώρας από την περασμένη εβδομάδα 12.03.20 και εχθές 18.03.20 έκλεισαν και όλα τα καταστήματα των πελατών μας (βιβλιοπωλεία, πολυκαταστήματα, Β2Β με αναλώσιμα γραφείου και γραφικής ύλης κλπ)», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Η γραμματέας του Συνδέσμου και πρόεδρος της βιομηχανίας Skag σπεύδει να τονίσει πως ο κλάδος των προμηθευτών χαρτοπωλείου δεν πρέπει να συγχέεται με τις επιχειρήσεις που παράγουν ή εμπορεύονται χαρτομάντιλα, χαρτιά υγείας ή άλλα χαρτικά είδη, οι οποίες στην παρούσα συγκυρία εμφανίζουν εκρηκτική αύξηση των πωλήσεών τους, καθώς αντικείμενο των προμηθευτών χαρτοπωλείου είναι η γραφική ύλη (τετράδια, μπλοκ χαρτιών, μπλοκάκια, κα).

    «Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές και κάνουμε αγώνα για να κρατηθούμε όρθιοι. Για αυτό και χρειαζόμαστε τη συνδρομή της Πολιτείας», επισημαίνει κλείνοντας.

    Αναλυτικά η επιστολή του Συνδέσμου



    ΣΧΟΛΙΑ