• Business

    Έκλεψαν 2 φακέλους στοιχηματικών εταιρειών του διαδικτύου που ερευνώνται για φοροδιαφυγή


    Γράφαμε πρόσφατα στο mononews.gr για την «περίεργη» διάρρηξη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο κτίριο της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης των Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), απ’ όπου εκλάπησαν ορισμένοι φάκελοι εταιρειών που ερευνώνται το τελευταίο διάστημα από τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για δύο φακέλους διαδικτυακών στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες ελέγχονται για φοροδιαφυγή, όπως και όλες οι διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες, κατόπιν σχετικής εντολής του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή. Παράλληλα, εκλάπη και ένας φάκελος που αφορούσε σε εταιρεία η οποία φέρεται να εξέδιδε πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

    Είναι προφανές πως το γεγονός ότι οι διαρρήκτες έκαναν φύλλο και φτερό ολόκληρη την ντουλάπα στην οποία φυλάσσονταν φάκελοι με στοιχεία για δεκάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής επέλεξαν να κλέψουν μόνο κάποιους συγκεκριμένους φακέλους αφήνει υπόνοιες για τα κίνητρά τους.

    Όποια κι αν ήταν όμως τα κίνητρά τους, οι διαρρήκτες έκαναν τελικά… μια τρύπα στο νερό. Κι αυτό γιατί, όπως έγινε γνωστό, στην υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών έχουν κρατήσει αντίγραφα των φακέλων, κάτι που σημαίνει ότι, εκτός και αν οι διαρρήκτες ήθελαν τους φακέλους για… αναμνηστικά, δεν πέτυχαν τον στόχο τους.

    Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να στηλιτεύσει κανείς την εξοργιστική έλλειψη μέτρων ασφαλείας σε μία τόσο σημαντική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, που επέτρεψε στους διαρρήκτες να μπουν χωρίς κανένα πρόβλημα στα γραφεία της.

    Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Υπηρεσία Έρευνας και Διασφάλισης των Δημοσίων Εσόδων ενοικιάζεται από το υπουργείο Οικονομικών εδώ και τριάντα χρόνια, παρά το γεγονός ότι δεν πληροί καμία προδιαγραφή ασφαλείας, αφού δεν υπάρχει ούτε αστυνομική φύλαξη, ούτε και ιδιωτική ασφάλεια.

    Αυτή τη φορά η ζημιά από τη διάρρηξη αποδείχθηκε εν τέλει αμελητέα, όμως ίσως την επόμενη φορά να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν δε φροντίσουν κάποιοι να «θωρακίσουν» τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών με περισσότερη ασφάλεια…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/giorgos-pitsilis-elegchi-tora-se-24-stichimatikes-eteries-tou-diadiktiou/48737

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/anakrites-kata-tis-diafthoras-pious-epikefalis-trapezas-ke-deko-tha-kalesoun-se-liges-imeres/52765



    ΣΧΟΛΙΑ