• Business

    Έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων σχεδιάζει η Ship Finance του John Fredriksen

    John Fredriksen

    John Fredriksen, εφοπλιστής Frontline και Ocean Gold


    Τα σχέδιά της για την έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε την Πέμπτη, μετά το κλείσιμο των αμερικανικών αγορών, η Ship Finance International, συμφερόντων του John Fredriksen, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και να επαναγοράσει μέρος ή το σύνολο των υπαρχόντων μετατρέψιμων ομολόγων της με επιτόκιο 3,25%.

    Όπως ανακοίνωσε η Ship Finance, τα μετατρέψιμα ομόλογα που σχεδιάζει να εκδώσει θα δίνουν τόκο αναδρομικά ανά τρίμηνο για πέντε χρόνια και θα είναι μετατρέψιμα σε κοινές μετοχές της εταιρείας.

    Παράλληλα, η Ship Finance International ανακοίνωσε πως μία από τις θυγατρικές της εταιρείες θα «δανείσει», στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας, ως και 8 εκατομμύρια κοινές μετοχές στην Jefferies, η οποία μάλιστα είναι και μία από τις τράπεζες που θα λειτουργήσουν ως ανάδοχοι της έκδοσης των μετατρέψιμων ομολόγων της Ship Finance (μαζί με την ABG Sundal Collier και τη Morgan Stanley).

    «Καμία από τις δανειζόμενες μετοχές δεν είναι νέα κοινή μετοχή. Αντίθετα, οι μετοχές παρέχονται με τη μορφή δανείου από έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους μας», διευκρίνισε η Ship Finance, εξηγώντας πως οι αγοραστές των μετατρέψιμων ομολόγων θα μπορούν ξεχωριστά να πουλήσουν και τις κοινές μετοχές που θα είναι σε θέση να δανειστούν μέσω της Jefferies.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/seanergy-dievrinsi-tou-stolou-afxise-ta-esoda-sto-v-trimino-tou-etous/78372



    ΣΧΟΛΙΑ