• Business

    Εγκρίθηκε η συγχώνευση Eurobank – Grivalia

    • NewsRoom
    Grivalia Χρυσικός

    Γιώργος Χρυσικός. CEO Grivalia


    Το πράσινο φως πήρε, η συμφωνία για τη συγχώνευση της Grivalia με τη Eurobank. Όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, η συμφωνία επικυρώθηκε από τη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Grivalia.

    Η διοίκηση της πρώτης επεσήμανε τις σημαντικές αποδόσεις που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων και τις σημαντικές προοπτικές που ανοίγονται από την συγχώνευση.

    Όπως είναι ήδη γνωστό, το επόμενο βήμα, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης είναι η σύναψη συμφωνίας παροχής υπηρεσιών.

    Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές υπηρεσίες που πρόκειται να ανατεθούν στο Συνδεδεμένο Μέρος στο πλαίσιοo της εν θέματι συμφωνίας, έχουν περιληπτικά και ιδίως ως εξής: συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με την απόκτηση, τη μεταβίβαση, την εκμίσθωση, τη διαχείριση, την ανάπτυξη και τον στρατηγικό σχεδιασμό της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης του ετήσιου προϋπολογισμού, και της επίβλεψης των εντολοδόχων και συμβούλων της Eurobank.

    Επίσης, κατόπιν ειδικής εντολής, το Συνδεδεμένο Μέρος θα αναλαμβάνει και συγκεκριμένες ενέργειες υλοποίησης.

    Το Συνδεδεμένο Μέρος και στελέχη του Συνδεδεμένου Μέρους θα μετέχουν ή/και θα εισηγούνται σε ειδικές επιτροπές που θα συστήσει η Τράπεζα από κοινού με το Συνδεδεμένο Μέρος ή/και σε επιτροπές της Τράπεζας που θα αποφασίζουν για τα ως άνω θέματα.

    Η συμφωνία θα συναφθεί πριν από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Grivalia από την Τράπεζα και σε κάθε περίπτωση εντός έξι μηνών από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας της 1.4.2019.

    Η διάρκεια της συμφωνίας θα είναι 10 έτη από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι θα προβλέπει η συμφωνία Eurobank-Grivalia για τη διαχείριση των ακινήτων μετά τη συγχώνευση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Grivalia: Προχωρά στην απόκτηση 4 ακινήτων-υπεραγορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Γουάτσα ξανάφερε στην Ελλάδα τα μετρητά της Grivalia – Πώς παίζεται το μεγάλο «στοίχημα» με τη Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ