• Business

    Εγκαταλείπει το καράβι της Folli Follie o CFO Φραγκίσκος Γρατσώνης

    • NewsRoom

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Την παραίτησή του από τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της εταιρείας Folli-Follie υπέβαλε ο Φραγκίσκος Γρατσώνης, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την εισηγμένη. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Folli Follie βρίσκεται ήδη σε διαδικασία επιλογής νέου Οικονομικού Διευθυντή, ο οποίος θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και τα αυξημένα καθήκοντα της εν λόγω θέσης και πρόκειται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωσή της αναφορικά με το πρόσωπο αυτό.

    Η Επιτροπή Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου με δεδομένη την σύνθετη δομή του Ομίλου και των αυξημένων αναγκών κατά τη διάρκεια των ελέγχων (ΕΥ και A&M) που βρίσκονται σε εξέλιξη, ζήτησε από τον κύριο Γρατσώνη όπως παραμείνει στη διάθεσή της στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας και αυτός αποδέχθηκε.

    Υπενθυμίζεται ότι ο CFO της εταιρείας ήταν ένα από τα εννέα φυσικά πρόσωπα που «τιμωρήθηκαν» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με πρόστιμο για παραβάσεις (α) της απαγόρευσης χειραγώγησης της Αγοράς του άρθρου 15 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, όπως ορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 12, παράγραφος 1(γ) του ιδίου, μέσω των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2017 και (β) για παραβάσεις των σχετικών με την παροχή ζητούμενων στοιχείων διατάξεων των νόμων 1969/1991, 3556/2007 και 4443/2016.

    Στον κ. Γρατσώνη επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 160.000 ευρώ για την πρώτη κατηγορία και 40.000 ευρώ για παράβαση των σχετικών με την παροχή ζητούμενων στοιχείων διατάξεων των νόμων 1969/1991, 3556/2007 και 4443/2016.

    Σημειώνεται επίσης ότι ο ηλικίας 51 ετών σήμερα Φραγκίσκος Γρατσώνης είναι ο άνθρωπος που έχει βάλει την υπογραφή του ως οικονομικός διευθυντής των Folli για τις οικονομικές καταστάσεις του πολυσυζητημένου Ομίλου, οι οποίες αφορούν τη χρήση του 2017. Υπήρξε στέλεχος των Folli από το 2013. Μάλιστα ως CFO είχε νευραλγικό ρόλο για το οικονομικό status του ομίλου και ήταν ένας από τους ελάχιστους που όφειλαν να γνωρίζουν από πρώτο χέρι όχι μόνο τη ροή των εσόδων, αλλά και τα ταμειακά υπόλοιπα του ομίλου.

    Σημειώνεται ακόμη ότι, όπως είχε γράψει το mononews.gr στα τέλη Μαΐου, ο Φραγκίσκος Γρατσώνης επιλέχτηκε και διορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), όπως είναι η πλήρης ονομασία του Υπερταμείου, στις 31 Μαρτίου του 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έπεσε βαρύς ο «πέλεκυς» για την Folli Follie: Πρόστιμο-μαμούθ 4,02 εκατ. ευρώ – Πόσο καλείται να πληρώσει η οικογένεια Κουτσολιούτσου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φραγκίσκος Γρατσώνης: Ο CFO των Folli Follie διορίστηκε πρόσφατα στο Δ.Σ. του Υπερταμείου των αποκρατικοποιήσεων…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δ. Κουτσολιούτσος: Διαδίδεται τώρα ότι δεν έχει λεφτά. Aλλά μόνο από τις αγοραπωλησίες μετοχών της Folli έχει βγάλει 115 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ