• Business

    Σόου Προκοπίου στα Ποσειδώνια: «Αγοράστε ό,τι πλέει!»

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners


    Το πρόσωπο της ημέρας ήταν ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου στην πρώτη ημέρα των φετινών Ποσειδωνίων, καθώς ο ιδιοκτήτης της Dynacom και της Dynagas πραγματικά έκλεψε την παράσταση με τις ατάκες του και τα σχόλιά του επί παντός επιστητού, από την κατάσταση στην αγορά των τάνκερ μέχρι το… ούζο και τη φέτα.

    Όπως αναφέρθηκε στο TradeWinds.com, αυτό που προκάλεσε ίσως τη μεγαλύτερη αίσθηση ήταν η αισιοδοξία του Έλληνα εφοπλιστή, που ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε στους άλλους εφοπλιστές να… αγοράσουν οτιδήποτε πλέει!

    «Αγοράστε οτιδήποτε είναι πλοίο, θα έλεγα οτιδήποτε πλέει, γιατί σχεδόν όλα είναι πολύ φθηνά τώρα», επεσήμανε ο Γ. Προκοπίου μιλώντας στο Analyst & Investor Capital Link Shipping Forum, και προέβλεψε: «η αγορά θα επανέλθει σε όλους τους τύπους πλοίων και εσείς πρέπει να είστε εκεί».

    Όπως σημείωσε εξάλλου, «η ναυτιλία είναι η πιο σταθερή βιομηχανία, γιατί είναι σταθερή μέσα στην αστάθειά της: η αστάθεια και η ρευστότητα σου επιτρέπουν να αποκομίσεις κέρδη», ενώ κάλεσε το κοινό να μην ασχολείται με αυτά που λένε οι τραπεζίτες και οι αναλυτές, σχολιάζοντας: “Κανένας αναλυτής, κανένας, δεν ξέρει τίποτα. Πριν από τρία χρόνια, όταν είχα προβλήματα, ήμουν σε μία συνάντηση με 25 τραπεζίτες και ένας από αυτούς, για να με πειράξει, με ρώτησε: αν σου έδινα τώρα 150 εκατομμύρια δολάρια, τι θα τα έκανες; Του είπα, θα αγόραζα όσο περισσότερα VLCC μπορούσα. Όλοι γελούσαν».

    Ο Γ. Προκοπίου εκτίμησε πως η εποχή ευνοεί τις αγορές μεταχειρισμένων bulkers, ενώ εμφανίστηκε πολύ πιο επιφυλακτικός όσον αφορά στα τάνκερ, που χαρακτήρισε «ερωτηματικό»,

    Παράλληλα, παρομοίασε την κατάσταση αυτήν τη στιγμή στην παγκόσμια οικονομία με μία… φουσκωτή βάρκα: «φουσκώνεις, φουσκώνεις και δε γίνεται τίποτα, νομίζεις ότι κάπου υπάρχει μία τρύπα, και ξαφνικά η βάρκα φουσκώνει και γίνεται πολύ δυνατή. Πιστεύω ότι είμαστε στα τελικά στάδια αυτού του φουσκώματος», εκτίμησε.

    Ο Γιώργος Προκοπίου δεν παρέλειψε βέβαια να ασκήσει κριτική στην απαίτηση της Κομισιόν για επιβολή νέων φόρων στους Έλληνες εφοπλιστές, αλλά και στους Έλληνες πολιτικούς, για τους οποίους σχολίασε πως θα έπρεπε να υπερασπίζονται τη ναυτιλία με τον ίδιο ζήλο που υπερασπίζονται τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. «Η προστασία του ούζου, της φέτας και του ελαιόλαδου είναι πολύ σημαντική, αλλά όλα μαζί κάνουν λιγότερο από ένα πλοίο. Η ναυτιλία είναι πολύ πιο σημαντική», ανέφερε.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/aftos-ine-o-neos-metochos-tis-trapezas-pireos/51335



    ΣΧΟΛΙΑ