• Business

    Edenred Ιταλίας: Εισαγγελική έρευνα για «οικονομικά εγκλήματα κατά του κράτους»

    • Bloomberg
    Fabrizio Ruggiero

    Fabrizio Ruggiero, CEO Edenred Italia (Πηγή: edenred.it)


    Εισαγγελική έρευνα έχει διαταχθεί για τα κορυφαία στελέχη της μονάδας της Edenred στην Ιταλία, για φερόμενη απάτη, παρέμβαση στη διαδικασία υποβολής προσφορών (bid-rigging) και άλλα διοικητικά αδικήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Στο πλαίσιο της έρευνας για τις τοπικές δραστηριότητες της γαλλικής εταιρείας πληρωμών και υπηρεσιών, η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατέσχεσε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ (21,6 εκατομμύρια δολάρια).

    Σε δήλωση των εισαγγελέων τη Δευτέρα αναφέρθηκαν «οικονομικά εγκλήματα κατά του κράτους» που συνδέονται με διαγωνισμούς για υπηρεσίες με κουπόνια γευμάτων αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Ωστόσο, στη δήλωση δεν κατονομάζεται η εταιρεία που εμπλέκεται στην έρευνα.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, μία έρευνα που ξεκίνησαν οι αρχές για την ιταλική της μονάδα και ορισμένους από τους διευθυντές και στελέχη της, αφορά έναν  διαγωνισμό από το 2019.

    Η εταιρεία, τότε διαχειρίζονταν το εθνικό πρόγραμμα κουπονιών δωρεάν γευμάτων, και κινήθηκε νομικά κατά της κυβέρνησης για την έκδοση σύμβασης με αντίπαλη εταιρεία χωρίς διαγωνισμό.

    Το schoolsweek.co.uk, αποκάλυψε ότι το συμβόλαιο της κυβέρνησης με την Edenred – αξίας έως και 234 εκατομμυρίων λιρών – ανατέθηκε χωρίς διαγωνισμό στο πλαίσιο των μέτρων έκτακτης ανάγκης που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια του Covid-19.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της Edenred υποχωρούσε πάνω από 12% στο Παρίσι την Τετάρτη περίπου στις 18:00 ώρα Ελλάδος, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.

    Διαβάστε επίσης: 

    Dimand: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί περί απροθυμίας τραπεζών για χρηματοδότηση των έργων μας

    Λονδίνο: Η MRC Hotels αγοράζει τον εμβληματικό ουρανοξύστη BT Tower έναντι 275 εκατ. λιρών

    HELLENiQ ENERGY: Προσφέρει 12 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής



    ΣΧΟΛΙΑ