• Business

    easyJet: Απέρριψε την πρόταση εξαγοράς – Σχέδιο για άντληση 1,7 δισ. δολ., μέσω αύξησης κεφαλαίου

    • NewsRoom
    easyJet: Απέρριψε την πρόταση εξαγοράς - Σχέδιο για άντληση 1,7 δισ. δολ., μέσω αύξησης κεφαλαίου

    easyJet: Απέρριψε την πρόταση εξαγοράς – Σχέδιο για άντληση 1,7 δισ. δολ., μέσω αύξησης κεφαλαίου


    Η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet δήλωσε ότι απέρριψε την πρόταση εξαγοράς την Πέμπτη και θα συγκεντρώσει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τους μετόχους της, μέσω αύξηση ιδίων κεφαλαίων, με στόχο την ανάκαμψη της εταιρείας μετά την πανδημία και την επέκταση των δραστηριοτήτων της.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Johan Lundgren δήλωσε ότι η αύξηση κεφαλαίου θα επιτρέψει στην αεροπορική εταιρεία να επιταχύνει το σχέδιο ανάκαμψης μετά την COVID-19 και να την εκμεταλλευτεί τις στρατηγικές επενδυτικές ευκαιρίες, όπως η επέκταση της παρουσίας της σε βασικά αεροδρόμια με την αγορά περισσότερων θέσεων προσγείωσης.

    «Αυτή η αύξηση κεφαλαίου θα μας επιτρέψει να βασιστούμε στις θεμελιώδεις λειτουργικές δυνάμεις μας και τη στρατηγική του δικτύου για τους πελάτες μας», είπε.

    Οι μέτοχοι θα μπορούν να αγοράσουν 31 νέες μετοχές για κάθε 47 υπάρχουσες μετοχές σε τιμή 410 πένες η κάθε μία με έκπτωση 35,8% στη θεωρητική τιμή των πρώτων δικαιωμάτων 638 πένες ανά μετοχή που ήταν στις 8 Σεπτεμβρίου, ανέφερε η easyJet.

    Διαβάστε επίσης

    EasyJet: Νέος πρόεδρος ο Stephen Hester, πρώην διευθύνων σύμβουλος της RBS



    ΣΧΟΛΙΑ