• Business

    EasyJet: Νέος πρόεδρος ο Stephen Hester, πρώην διευθύνων σύμβουλος της RBS

    • NewsRoom
    EasyJet: Νέος πρόεδρος ο Stephen Hester, πρώην διευθύνων σύμβουλος της RBS

    EasyJet: Νέος πρόεδρος ο Stephen Hester, πρώην διευθύνων σύμβουλος της RBS


    Η EasyJet επιλέγει για πρόεδρο το πρώην αφεντικό της RBS, Stephen Hester προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της αεροπορικής εταιρείας καθώς τα ταξίδια διεθνώς αρχίζουν να ανακάμπτουν

    Η βρετανική easyJet  όρισε σήμερα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της RBS, Stephen Hester, ως πρόεδρο που θα διαδεχθεί τον Τζον Μπάρτον, καθώς η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους προχωρά σε ανάκαμψη, μέσα σε μια ταξιδιωτική βιομηχανία που έχει σφυρηλατηθεί από την πανδημία του COVID-19.

    Η εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει να πετάξει το 60% της προ-πανδημικής ικανότητάς της το τρίμηνο Ιουλίου έως Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με μόλις το 17% των επιπέδων του 2019 τον Μάρτιο-Ιούνιο, αφού απέλυσε προσωπικό, έκοψε τον στόλο της και ανέλαβε νέο χρέος για να επιβιώσει από την κρίση.

    Ο Stephen Hester θα αναλάβει τον Δεκέμβριο από τον Μπάρτον, ο οποίος θα παραιτηθεί μετά από εννέα χρόνια στο ρόλο.

    Ο Hester έχει εμπειρία περισσότερων από τριών δεκαετιών σε διάφορους κλάδους, με πιο πρόσφατο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της RSA Insurance και επαινέθηκε για αναδιάρθρωση της RBS μετά την κρατική διάσωσή της κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.

    “Ανυπομονώ πολύ να συνεργαστώ με τον Stephen σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ιστορίας μας”, δήλωσε ο CEO της easyJet Johan Lundgren σε δήλωσή του.

    Διαβάστε επίσης

    EasyJet: Αυξάνει τη θερινή δυναμικότητά της στο 60% των προ της πανδημίας επιπέδων της



    ΣΧΟΛΙΑ