• Business

    DryShips: Ο Γιώργος Οικονόμου ανταλλάσσει χρέος με προνομιούχες μετοχές

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Σε συμφωνία για τη μετατροπή ενός δανείου ύψους 8,75 εκατομμυρίων δολαρίων σε 3,5 εκατομμύρια προνομιούχες μετοχές ήρθαν η DryShips (με διευθύνοντα σύμβουλο και μεγαλομέτοχο τον Γιώργο Οικονόμου) και η Sifnos Shareholders (που ελέγχεται επίσης από τον Γιώργο Οικονόμου).

    Κάθε μετοχή της DryShips που θα μεταβιβαστεί στη Sifnos Shareholders θα έχει 100.000 δικαιώματα ψήφου, όπως έγινε γνωστό.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο η DryShips είχε πετύχει ένα αντίστοιχο deal για τη μετατροπή χρέους 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε 4 εκατομμύρια προνομιούχες μετοχές, καθεμιά από τις οποίες έδινε πέντε δικαιώματα ψήφου.

    Η Sifnos είχε συμφωνήσει να δανείσει στην DryShips το ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω μίας διευκόλυνσης ανανεώσιμων πιστώσεων, κι ενώ η DryShips είχε ήδη σε εκκρεμότητα χρέη ύψους 224,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο οικονομικός διευθυντής της DryShips, Αντώνης Κανδυλίδης, δήλωσε ότι ο Γιώργος Οικονόμου «υποστηρίζει ενεργά την εταιρεία με τρόπο που δεν είναι επιβλαβής για τους άλλους μετόχους μας», και πρόσθεσε: «Καθώς συνεχίζουμε τις συζητήσεις μας με τους πιστωτές μας, ελπίζουμε ότι κι αυτοί τώρα θα κάνουν τις απαραίτητες υποχωρήσεις για να αναδιαρθρωθεί το χρέος της εταιρείας σε πιο βιώσιμα επίπεδα».

    Υπενθυμίζεται ότι η DryShips κατάγραψε καθαρές ζημίες ύψους 9,1 εκατομμυρίων δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, μία εξέλιξη που αποδίδεται στην απότομη μείωση των εσόδων της από τα πλοία τύπου panamax που διαθέτει κατά δύο τρίτα. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας, τα έσοδα από δρομολόγια των πλοίων της κατρακύλησαν από τα 79,5 εκατομμύρια δολάρια κατά το β’ τρίμηνο του 2015, σε μόλις 13,2 εκατομμύρια δολάρια κατά το β’ τρίμηνο του 2016. Οι ζημίες ανά μετοχή ανήλθαν σε 34 σεντς του δολαρίου.

    Εξάλλου, η DryShips ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πώληση του χωρητικότητας 75.700 dwt πλοίο Coronado (έτος κατασκευής 2000) έναντι 4,25 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που θα αξιοποιηθεί για την αποπληρωμή της σχετικής πιστωτικής διευκόλυνσης.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/petros-pappas-anasa-gia-tin-star-bulk-simfonies-anadiarthrosis-ton-danion-tis/74415



    ΣΧΟΛΙΑ