• Business

    Dow Jones: Ιστορικό ρεκόρ πάνω από τις 19.000 μονάδες


    Σε νέα ιστορικό υψηλό κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με το δείκτη Dow Jones να σκαρφαλώνει στο ξεκίνημα του στις 19.013 μονάδες. Σε νέο επίπεδο ρεκόρ, στις 2.201 μονάδες βρέθηκε και ο δείκτης S&P. Σύμφωνα με τους αναλυτές το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στην πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για τόνωση των δαπανών για τις υποδομές και περικοπές φόρων.

    Σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται και ο Nasdaq, σημειώνοντας άνοδο 0,2% στις 5.381 μονάδες.

    Η τάση στις αγορές παραμένει έντονα ανοδική κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δηλαδή από την εκλογή του Τραμπ και έπειτα. Η αιφνιδιαστική και μη αναμενόμενη κατά πολλούς νίκη του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα αντιμετωπίστηκε θετικά από τη Wall Street, καθώς ο νέος πρόεδρος αναμένεται να εφαρμόσει πολιτικές που θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη, μεταξύ των οποίων οι περικοπές των εταιρικών φόρων.

    Αυξημένο ενδιαφέρον υπάρχει για τις μετοχές του κλάδου ενέργειας. “Έντονη είναι η πεποίθηση ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει στη Βιέννη συμφωνία μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, εξέλιξη θα οδηγήσει υψηλότερα τις τιμές του μαύρου χρυσού και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στις αγορές μετοχών” υποστηρίζει ο  Jamieson Blake,  retail sales manager της ADS Securities στο Λονδίνο.

    Στο μεταξύ, σε ανάλυση της η Deutsche Bank προβλέπει πως μέχρι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος να αναλάβει τα ηνία της χώρας τον Ιανουάριο, ο S&P 500 θα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 2.250 μονάδες.

    Οι επενδυτές υποτιμούν την «πολύ υψηλότερη πιθανότητα μιας μακροχρόνιας οικονομικής ανάπτυξης τώρα, που θα ανταγωνιστεί το δεκαετές αμερικανικό ρεκόρ», γράφει ο στρατηγικός αναλυτής του διεθνούς οίκου, και προσθέτει πως «είμαστε τώρα πιο βέβαιοι ότι ο S&P θα αγγίξει τις 2.500 το 2018, πριν υποστεί την επόμενη bear market του».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Moody’s: Αναβαθμίζει σε σταθερό το outlook για τις ελληνικές τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: UBS: Το τρένο του ράλι δεν έχει χαθεί στις αγορές 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Smart Money: συνεχίζει να εκπλήσσει το 10ετες Ελληνικό ομόλογο



    ΣΧΟΛΙΑ