• Business

    Δουλειά στη Βρετανία; Αυτές είναι οι 9 ξένες γλώσσες-διαβατήρια για παχυλούς μισθούς

    • NewsRoom


    Έχεις αποφασίσει να πας στη Βρετανία για δουλειά ή είσαι ήδη εκεί και δοκιμάζεις την τύχη σου; Τα πράγματα φυσικά δεν είναι παραμυθένια στη Γηραιά Αλβιώνα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και η οικονομική κατάσταση έχει γίνει περισσότερο ανασφαλής, ειδικά μετά το δημοψήφισμα.

    Η γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρεση δουλειάς στη Βρετανία, αλλά αυτό φυσικά δεν φθάνει για να έχεις και ικανοποιητικές απολαβές. Η γνώση τουλάχιστον μίας επιπλέον γλώσσας όμως, μπορεί να γίνει και το “κλειδί” για μια εξαιρετικά προσοδοφόρα επαγγελματική αποκατάσταση, αρκεί η επιλογή να μην είναι τυχαία.

    Η μηχανή εύρεσης εργασίας Adzuna ανέλυσε πάνω από 1 εκατομμύριο αγγελίες εργασίας και ανακάλυψε ότι με κάποιες γλώσσες είναι πιο πιθανό να βρεις μια πιο καλοπληρωμένη δουλειά στη Βρετανία, στις περιπτώσεις που οι εργοδότες ψάχνουν κάποιον τουλάχιστον δίγλωσσο.

    Με δεδομένο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε Brexit, δηλαδή να αποχωρήσει από την Ε.Ε., και οι επιπτώσεις στην αγορά εργασίας είναι ακόμα απρόβλεπτες, ο συνιδρυτής της Adzuna παρατήρησε ότι η γνώση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας θα μπορούσε να είναι πιο επιθυμητή, ειδικά εάν οι επιχειρήσεις έχουν στα σχέδιά τους να επεκταθούν στο εξωτερικό.

    “Έχουμε μιλήσει για το πώς το να είσαι σε μια πόλη με γρήγορη πρόσβαση σε άτομα ικανά στις ξένες γλώσσες έχει βοηθήσει την Adzuna να αναπτυχθεί. Η μελέτη μας δείχνει ότι δεν είμαστε οι μοναδικοί. Αμέτρητες άλλες επιχειρήσεις προσπαθούν να αναπτυχθούν γρηγορότερα και προσλαμβάνουν πολύγλωσσο προσωπικό”, σημειώνει ο Doug Monro, συνιδρυτής της Adzuna.

    “Καθώς κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος εάν το Brexit σημαίνει στην πραγματικότητα το τέλος των ελεύθερων μετακινήσεων, η επιχειρηματική κοινότητα θα ζητάει από τη Βρετανική Κυβέρνηση εγγυήσεις ότι δεν θα περιοριστεί η πρόσβαση σε άτομα ικανά στις ξένες γλώσσες.”

    Εξαιρώντας βέβαια την αγγλική, δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο ευρωπαϊκές γλώσσες στη λίστα. Τα μανδαρίνικα (η επίσημη γλώσσα της Κίνας), η περισσότερο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο, και τα αραβικά κερδίζουν μία θέση στην κατάταξη.

    Ποιες είναι όμως οι 9 γλώσσες – διαβατήρια για ένα σούπερ μισθό στη Βρετανία;

    9. Μανδαρίνικα – 28.268 λίρες. Η Adzuna λέει ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1.246 ευκαιρίες εργασίας όπου ο εργοδότης αναζητά άτομο που να μιλά την περισσότερο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο.
    mandarin

    8. Ιταλικά – 28.723 λίρες. Τα Ιταλικά είναι η τέταρτη πιο περιζήτητη γλώσσα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 2.460 αγγελίες.italian

    7. Ρώσικα – 28.858 λίρες. Η ρώσικη γλώσσα εξελίσσεται σε μία από τις πιο περιζήτητες γλώσσες στον εργασιακό τομέα με 1.237 διαθέσιμες αγγελίες αυτήν τη στιγμή. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυξημένης ποσότητας επιχειρηματικών συμφωνιών, ειδικά στον τομέα των χρημαπιστωτικών υπηρεσιών, που απαιτούνται δίγλωσσοι.

    russian

    6. Ιαπωνικά – 28.954 λίρες. Ο αριθμός των διαθέσιμων ευκαιριών εργασίας για αυτούς που μιλούν Ιαπωνικά και Αγγλικά στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν κατάφερε να μπει στη λίστα με τις 10 πιο περιζήτητες γλώσσες στη Βρετανία. Παρ’ όλα αυτά, αν μπορείς να εξασφαλίσεις μία από τις λίγες αγγελίες, θα γίνεις ένας από τους υψηλότερα αμειβόμενους εργαζόμενους.

    japanese

    5. Ισπανικά – 29.262 λίρες. Τα Ισπανικά είναι μία από τις περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο και αν τη γνωρίζεις, θα έχεις τη δυνατότητα να επικοινωνείς και να δουλεύεις με ανθρώπους στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3.106 διαθέσιμες θέσεις.

    spanish

    4. Ολλανδικά – 29.423 λίρες. Υπάρχουν 1.865 διαθέσιμες θέσεις εργασίας για όσους μιλούν τη γλώσσα των Κάτω Χωρών.

    dutch
    3. Γαλλικά – 32.646 λίρες. Μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη ότι υπάρχουν 6.149 αγγελίες για αυτούς που μιλούν Γαλλικά, κυρίως λόγω των στενών δεσμών που έχει η Γαλλία με το Ηνωμένο Βασίλειο.

    french
    2. Αραβικά – 34.122 λίρες. Υπάρχουν 1.113 διαθέσιμες θέσεις εργασίας για τους ομιλούντες Αραβικά και Αγγλικά, το οποίο είναι λιγότερο από κάποιες γλώσσες που βρίσκονται στη λίστα. Όμως, οι δουλειές αυτές είναι σε γενικές γραμμές πιο καλοπληρωμένες.

    arabic
    1. Γερμανικά – 34.534 λίρες. Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βρετανίας και έχει ισχυρούς χρηματοπιστωτικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα Γερμανικά δεν είναι μόνο η πιο περιζήτητη γλώσσα στην αγορά εργασίας, μπορεί και να σου εξασφαλίσει την πιο ακριβοπληρωμένη δουλειά.

    german

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/ean-psachnete-tora-pou-tha-spoudasete-dite-ta-21-kalitera-panepistimia-tou-kosmou/76387



    ΣΧΟΛΙΑ