• Business

    Diorama Investments: Προχωρά σε έξοδο από την επένδυσή του στην εταιρεία Atlas Tapes

    • NewsRoom
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DECA κ. Νίκος Κούλης

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DECA κ. Νίκος Κούλης


    H εταιρεία DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ (DECA), αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Sicar S.A., ανακοίνωσε την έξοδό του Diorama από την επένδυση στην εταιρεία Atlas Tapes S.A.

    Η έξοδος πραγματοποιείται μέσω της εξαγοράς των μετοχών από τους τρεις βασικούς μετόχους, μέλη της διοίκησης της εταιρείας (management buyout).

    H Atlas Tapes είναι μια δυναμική εξωστρεφής ελληνική επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών και υλικών συσκευασίας. Έχοντας μια ισχυρή διοίκηση, έσοδα που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 115 εκατ. ευρώ το 2021, εκ των οποίων πάνω από 100 εκατ. από εξαγωγές, ισχυρή κερδοφορία και σημαντικές επενδύσεις κατάφερε να γίνει μια από τις τρείς μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της στην Ευρώπη.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Atlas Tapes κ. Ιάσων Λάντζης δήλωσε:

    «Η Atlas Tapes επέλεξε, το 2015, την ομάδα της DECA Investments ως συνοδοιπόρο στην υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου, το οποίο αποσκοπούσε σε οργανική ανάπτυξη και στο να καταστήσει το εργοστάσιο της εταιρείας ένα από τα πιο σύγχρονα και αυτοματοποιημένα στην Ευρώπη.

    Η στρατηγική της Atlas Tapes, η οποία στόχευε στην ανάπτυξη μέσω του εκσυγχρονισμού και της αυτοματοποίησης της παραγωγικής της γραμμής, σε συνδυασμό με την εξαιρετική επιλογή, όπως απεδείχθη, να έχει ως συμμέτοχο και συνεργάτη την πολύ έμπειρη ομάδα της Deca, υπερέβη τις προσδοκίες μας, φέρνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στην επίτευξη δε του επιχειρηματικού μας πλάνου, βοήθησε σημαντικά η εμπιστοσύνη, που επέδειξε η διαχειριστική ομάδα της Deca στην εταιρεία μας, υποστηρίζοντας πάντα όλες τις κρίσιμες αποφάσεις της διοίκησης».

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DECA κ. Νίκος Κούλης δήλωσε:

    «Το 2015, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τη Ελλάδα, πήραμε την απόφαση να επενδύσουμε στην Atlas Tapes γιατί πιστέψαμε στην διοίκηση, την ποιότητα της εταιρείας και την προοπτική της. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν πλήρως την απόφασή μας. Με την αξιοποίηση των κεφαλαίων της επένδυσής μας, την συνδρομή μας για την καλύτερη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, αλλά κυρίως με την συνετή διοίκηση, η εταιρεία πραγματοποίησε ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα 40 εκατ. ευρώ το οποίο συνέβαλλε στο να έχει σήμερα ένα από τα καλλίτερα, αν όχι το καλλίτερο εργοστάσιο του κλάδου της στην Ευρώπη. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την διοίκηση και την προοπτική της εταιρείας στην οποία, αν δεν είχαμε τους γνωστούς χρονικούς περιορισμούς που διέπουν ένα private equity fund, θα μέναμε για πολύ καιρό ακόμα μέτοχοι».



    ΣΧΟΛΙΑ