• Business

    Diorama II (DECA Investments): Αποκτά πλειοψηφική συμμετοχή στη Leader

    • NewsRoom
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DECA κ. Νίκος Κούλης

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DECA κ. Νίκος Κούλης


    H εταιρεία DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ (“Deca”), αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments II RAIF, S.C.A. (“Diorama II”) ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την πρώτη επένδυση του Diorama II, αποκτώντας πλειοψηφική συμμετοχή στην εταιρία Leader A.E. (“Leader” ή «Εταιρεία»). Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Leader κ. Αθανάσιος Γιαννακάκος θα διατηρήσει μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία.

    H Leader είναι μια δυναμική ελληνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην αντιπροσώπευση, αποθήκευση, διανομή και εμπορία κυρίως γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

    Με αναμενόμενα έσοδα και κέρδη προ φόρων 70 εκατ. ευρώ και 5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για το 2023 η εταιρεία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες στον κλάδο.

    Το Diorama II στοχεύει στην σημαντική ανάπτυξη των εργασιών της εταιρείας προσδοκώντας στην οργανική και μη ανάπτυξη της.

    Η συμμετοχή στην Leader A.E. συνάδει απόλυτα με την στρατηγική του Diorama II, να πραγματοποιεί επενδύσεις σε κερδοφόρες, δυναμικές και αναπτυσσόμενες Ελληνικές επιχειρήσεις.

    To Diorama Investments II RAIF S.C.A. δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Απρίλιο του 2022 με σκοπό την αγορά πλειοψηφικών ή μεγάλων μειοψηφικών πακέτων μετοχών ελληνικών εταιριών μεσαίου μεγέθους. Οι επενδυτές είναι Διεθνή Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, Κρατικά Επενδυτικά Ταμεία, Ελληνικοί και Διεθνείς Θεσμικοί Επενδυτές και διακεκριμένοι Έλληνες Επιχειρηματίες. Η διοίκησή του ασκείται από την DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ η οποία αδειοδοτήθηκε και ελέγχεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Γεωργαντάς: Μέσω του Leader στηρίζουμε την περιφερειακή ανάπτυξη και δράσεις

    Δασκαλόπουλος: Με 200 εκατ. προίκα το νέο fund – Προς πώληση 7 συμμετοχές

    ΕΚΤΕΡ: Αποκτά το 56% της Ενεργειακός Κόμβος



    ΣΧΟΛΙΑ