• Business

    Δύο καυτά ερωτήματα από Intralot για την κατάληξη του διαγωνισμού για το τουρκικό στοίχημα

    Κεραστάρης Intralot

    Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot


    Ενστάσεις επί του διαγωνισμού για την 10ετή παραχώρηση του δικαιώματος διαχείρισης του παιχνιδιού στοιχήματος (Iddaa) από τον Τουρκικό οργανισμό SporToto φέρεται να κατέθεσε η κοινοπραξία Inteltek, στην οποία συμμετέχουν η Intralot και η Turkcell.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η Intralot ζητά με επιστολή της από την επιτροπή του διαγωνισμού να ενεργοποιήσει τον όρο που προβλέπει ότι εφόσον η προσφορά είναι ιδιαίτερα χαμηλή, οφείλει να καλέσει την κοινοπραξία που μειοδότησε να τεκμηριώσει τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού σχεδίου της. Υπενθυμίζεται ότι στις προϋποθέσεις του διαγωνισμού είναι το παιχνίδι να σημειώνει αύξηση 30% τον χρόνο, αλλά και η ανάπτυξή του σε 6.000 τερματικά.

    Το δεύτερο σημείο που επισημαίνεται στην επιστολή της Intralot αφορά την προϋπόθεση του διαγωνισμού να υπάρχει αποδεδειγμένη εμπειρία από την εταιρία που θα μειοδοτήσει, με δραστηριότητα ύψους 3 δισ. από πεντακόσια σημεία. Κάτι για το οποίο δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις πως πληρεί η Sans Girisim, σύμφωνα με την επιστολή.

    Υπενθυμίζεται πως μειοδότης του διαγωνισμού επιλέχθηκε η κοινοπραξία Sans Girisim των εταιρειών Demiroren Group και Scientific Games,  η οποία κατέθεσε προσφορά προμήθειας 0,2% επί του τζίρου, έναντι 0,5% που προσέφερε η Inteltek.

    Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, δίνεται περιθώριο 5 ημερών για να εξεταστεί η ένταση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Έκλεισε» με ερωτηματικά ο διαγωνισμός για το στοίχημα στην Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ