• Business

    Δύο ακόμα μεγάλες διακρίσεις για τη MYTILINEOS στα Health & Safety Awards

    Ευάγγελος Μυτιληναίος. Επικεφαλης Mytilinaios Group


    Δύο υψηλότατες διακρίσεις κατέκτησε, για μία ακόμα χρονιά, ο Τομέας Μεταλλουργίας – Αλουμίνιον της Ελλάδος της MYTILINEOS στα Health & Safety Awards, για δράσεις που προάγουν την υγεία και την ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους.

    Ειδικότερα, η MYTILINEOS έλαβε το χρυσό βραβείο για τη «Μονάδα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών της Αλουμίνιον της Ελλάδος». Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης (π.χ. ατύχημα, πυρκαγιά, εγκλωβισμοί, επεμβάσεις σε κλειστούς χώρους, κλπ.), που στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

    Η εταιρεία εφαρμόζει ένα σύστημα διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, το οποίο είναι πιστοποιημένο κατά το διεθνές πρότυπο OHSAS 18001. Στο πλαίσιο αυτό διενεργεί προληπτικές ασκήσεις αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, με σκοπό να διαπιστωθεί η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα του προσωπικού.

    Η δράση της Μονάδας δεν εξαντλείται μόνο στους χώρους του εργοστασίου, αλλά συνδράμει τις Αρχές και στην αντιμετώπιση περιστατικών στην ευρύτερη περιοχή για την αποτελεσματική και έγκαιρη παροχή βοήθειας, όταν λάβει σχετική κλήση για να επέμβει.

    Αντίστοιχη υψηλή διάκριση έλαβε η εταιρεία για τις «Αποστολές Ασφαλείας», μία παγιωμένη πλέον πρακτική στον Τομέα Μεταλλουργίας, όπου κάθε εργαζόμενος για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ασχολείται αποκλειστικά με θέματα ασφάλειας, είτε αυτά είναι γενικά είτε σχετικά με το αντικείμενό του. Σκοπός αυτή της δράσης είναι να αποτελεί η ασφάλεια μέρος της κουλτούρας του κάθε εργαζόμενου.

    Με τις νέες αυτές διακρίσεις, η MYTILINEOS επιβεβαιώνει ότι δίκαια συγκαταλέγεται σταθερά ανάμεσα στις κορυφαίες επιχειρήσεις που έχουν ανάγει την Υγεία και την Ασφάλεια στις κορυφαίες τους προτεραιότητες.

    Σημειώνεται ότι η MYTILINEOS διαρκώς παρακολουθεί τις κορυφαίες διεθνείς πρακτικές σε θέματα ασφαλείας, προκειμένου να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο λειτουργίας της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: MYTILINEOS: Τα σχέδια και οι πυλώνες ανάπτυξης μιας εταιρείας-πρωταθλητή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η MYTILINEOS ενισχύει τη νεανική καινοτομία – επιχειρηματικότητα



    ΣΧΟΛΙΑ