• Business

    Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Γιατί κάνει το think-tank διαΝΕΟσις;

    Δημήτρης Δασκαλόπουλος

    Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Ετών 62. Πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ


    Την πρωτοβουλία ίδρυσης ενός ανεξάρτητου οργανισμού έρευνας και ανάλυσης – think tank υπό την επωνυμία διαΝΕΟσις – www.dianeosis.org. ανέλαβε ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

    Η διαΝΕΟσις ως στόχο έχει την παραγωγή ιδεών και προτάσεων μέσα από την εκπόνησηεπιστημονικών μελετών, δημοσιογραφικών ερευνών και την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, οι οποίες απευθύνονται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας .

    Η θεματολογία προκύπτει από τα επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα που άπτονται της ελληνικής κοινωνίας, της φτώχειας, της φορολογίας, της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων, της δικαιοσύνης, της δημόσιας διοίκησης, των παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας,  του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας κ.α. και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης μέσω ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων πολιτικών.

    Στόχος είναι να μελετηθεί η κρίση που για την Ελλάδα φαίνεται να αποτελεί μια νέα κανονικότητα. Η χώρα εξακολουθεί να παράγει ελλείμματα, το χρέος μας παραμένει υψηλό, η παραγωγική οικονομία δεν έχει αναταχθεί, βασικές μεταρρυθμίσεις λιμνάζουν.

    Η αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου με τεκμηριωμένα στοιχεία και η ανάπτυξη εφαρμόσιμων προτάσεων χωρίς δογματισμούς,  προκαταλήψεις και κομματικές αγκυλώσεις αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη μιας μακροχρόνιας στρατηγικής για ανάπτυξη με περισσότερες ευκαιρίες – ιδιαίτερα για τους νέους.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ