• Business

    Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand) στο mononews: Στρατηγικός στόχος η απόκτηση του Μινιόν

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Δημήτρης Ανδριόπουλος - Dimand - Μινιόν

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, επικεφαλής Dimand


    Τα σχέδια για τη επόμενη μέρα του ιστορικού  Μινιόν περιγράφει στο mononews o ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, χαρακτηρίζοντας την απόκτηση του θρυλικού ακινήτου ως «στρατηγικό στόχο», σε συνέχεια των ανάλογων επενδύσεων της εταιρείας του τα τελευταία 7 χρόνια.

    H Dimand, εταιρεία με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στην αξιοποίηση του real estate, ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την απόκτηση του ακινήτου που στέγαζε το πολυκατάστημα, το οποίο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Folli Follie, καθώς πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό.

    H όλη διαδικασία της συναλλαγής εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ.

    «Αποτελεί μεγάλο στρατηγικό στόχο της εταιρείας μας, εφόσον ολοκληρωθεί, διότι τα τελευταία 7 χρόνια επενδύουμε με συνέπεια σε παλιά εγκαταλελειμμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, τα οποία είναι κομμάτια της κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας των δύο πόλεων» σημειώνει ο κ. Ανδριόπουλος, αναφέροντας ως παραδείγματα, τα παλιά καπνεργοστάσια του Παπαστράτου, την ανακατασκευή του Πύργου του Πειραιά καθώς και του Σαρόγλειου Μεγάρου.

    «Το Μινιόν έρχεται να προστεθεί σ΄ αυτή τη στρατηγική» τονίζει.

    «Να δώσουμε στο Μινιόν κομμάτι από την παλιά του αίγλη»

    Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της Dimand, «το Μινιόν ως κτίριο, το γνωρίζουν όλοι οι Αθηναίοι αλλά και οι κάτοικοι ολόκληρης της Ελλάδας γιατί είχε πετύχει μετά τον πόλεμο να γίνει το πιο επιτυχημένο πολυκατάστημα της χώρας, από το οποίο όλοι έχουν αναμνηστικές φωτογραφίες από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του. Συναισθηματικά είναι ένα κτίριο γεμάτο με πολλές αναμνήσεις».

    «Εμείς θα προσπαθήσουμε μέσα από την ανακαίνιση, μετά από 25 περίπου χρόνια να του δώσουμε κομμάτι από την παλιά του αίγλη και να βοηθήσουμε, μαζί με το Σαρόγλειο και τις υπόλοιπες επενδύσεις που γίνονται στην περιοχή, να αναζωογονήσουμε το εγκαταλελειμμένο και προβληματικό κέντρο της πόλης» προσθέτει.

    «Στο σχέδιο μας είναι το Μινιόν να γίνει κτίριο μεικτών χρήσεων»

    Ως προς το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, αναμένεται να  ακολουθήσουν οι τεχνικές μελέτες και η έκδοση της άδειας, ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του έργου από την εταιρεία.

    Σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, πρόκειται για ένα project το οποίο θα εξελιχθεί σε βάθος τριετίας. Αν και δεν γνωρίζει ακόμα πώς ακριβώς θα είναι το Μινιόν την «επόμενη μέρα» καθώς θα πρέπει να προηγηθούν σημαντικές  μελέτες,  τονίζει πως «στο σχέδιο μας είναι να γίνει ένα κτίριο μεικτών χρήσεων».

    Πώς το Μινιόν περνά στην Dimand

    To μεγαλύτερο τμήμα του θρυλικού πολυκαταστήματος των 10 ορόφων, που εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια 20.000 τ.μ στην Ομόνοια αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Folli Follie, το μοναδικό που δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα σε εκείνα που έχει δεσμεύσει η Αρχή Καταπολέμησης του Οικονομικού Εγκλήματος. Έχει μάλιστα δοθεί από την εταιρεία, ως εγγύηση για την ενδιάμεση χρηματοδότηση που της παρέχει το επενδυτικό κεφάλαιο Arena αλλά και τη στήριξη των ομολογιούχων πιστωτών της στο σχέδιο εξυγίανσης.

    Στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου που «έτρεχε» το προηγούμενο διάστημα από τη μεσιτική εταιρία ΔΑΝΟΣ, φέρεται να  κατατέθηκαν 5 συνολικά δεσμευτικές προσφορές έως το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης που έληγε η προθεσμία.

    Οι διαδικασίες για την ανάδειξη του πλειοδότη βρίσκονταν από τη Δευτέρα σε εξέλιξη, με το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie να συνεδριάζει και ακολούθως να ενημερώνονται οι ομολογιούχοι πιστωτές της για την τελική πρόταση και την επικύρωσή της.

    Λαμβάνοντας υπόψη ότι Deloitte είχε αποτιμήσει το ακίνητο στα 25 εκατ. ευρώ και εφόσον οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προσφορά που ξεπερνά 25 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι από την πλευρά της Folli Follie υπάρχει ικανοποίηση για το ύψος του τιμήματος. Το ποσό που θα λάβει η εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται εξάλλου να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του ποσού της χρηματοδότησης από την Arena αλλά και προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη Dimand το Μινιόν – Άνω των 25 εκατ. το τίμημα

    Μινιόν: Πέντε οι μνηστήρες για το θρυλικό ακίνητο – Στους διεκδικητές και η Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ