• Business

    Δίκη Folli Follie – Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος τα ρίχνει στον πατέρα του: Στην εταιρεία επικρατούσε το «Ενός ανδρός αρχή»

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Με τη συνέχεια των απολογιών των υπολοίπων κατηγορουμένων προχωρά η πολύκροτη δίκη της Folli Follie, με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο να έχει ήδη ξεκινήσει την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

    Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του πατέρα του, ο οποίος νωρίτερα απέρριψε τα ευρήματα της Alvarez ενώ παράλληλα δήλωσε πως πιστεύει ότι το πρώην δεξί του χέρι Ιωάννης Μπεγιέτης υποκινήθηκε από τους ορκωτούς της Ασίας,  ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος άρχισε την απολογία του κάνοντας τη δική του αναδρομή στο παρελθόν, υποστήριξε ότι στη Folli Follie επικρατούσε «Ενός ανδρός αρχή», όπως ανέφερε.

    «Έχω την ανάγκη να συστηθώ»

    «Κατηγορούμαι για πέντε κακουργήματα, τα οποία είναι πολύ βαριά. Έχω την ανάγκη να συστηθώ», είπε στην αρχή της απολογίας του ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και συνέχισε να παρουσιάζει την αυτοπροσωπογραφία τους.

    «Γεννήθηκα το 1968 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ήμουν μοναχογιός. Δεν ήμαστε η κλασική ελληνική οικογένεια. Οι γονείς μου δούλευαν νυχθημερόν. Πάντα υπήρχε η δουλειά και το επιχειρείν. Είχαμε αφήσει ένα στίγμα γύρω από το κόσμημα με διεθνή εμβέλεια», ανέφερε ο κατηγορούμενος. Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε και στους τομείς των σπουδών του. «Σπούδασα μάρκετιγνκ για δύο χρόνια στο Παρίσι και ένα στην Αμερική. Έπειτα στις ΗΠΑ σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων και έκανα μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ. Όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου πιο πολύ δούλευα», είπε μεταξύ άλλων.

    Επιπλέον, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είπε ότι όταν επέστρεψε στην Ελλάδα είχε γίνει ήδη μία τεράστια επιτυχία με τα μαγαζιά στο εξωτερικό, ενώ θυμάται τον εαυτό του να δουλεύει στα καταστήματα της εταιρείας, περνώντας από όλα τα πόστα.

    Στην εταιρεία επικρατούσε το «Ενός ανδρός αρχή», υπογράμμισε ο κατηγορούμενος τονίζοντας ότι ο πατέρας του ήθελε να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Και με τον τρόπο αυτό «έδωσε» τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο.

    «Η είσοδος της Folli Follie στο Χρηματιστήριο έφερε στο φως τα επιτεύγματά της»

    «Το 1997, η είσοδος της Folli Follie στο Χρηματιστήριο έφερε στο φως τα επιτεύγματά της», ανέφερε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κάνοντας και σε αυτόν τον τομέα μία μικρή αναδρομή.

    Ειδικότερα, ο κ. Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε και στην απόκτηση των ΚΑΕ. «Έβλεπα τεράστιες προοπτικές για τη FF. Αυτό που βλέπετε σήμερα είναι αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας». Αντίθετα, αναφορικά στη σχέση με τον πατέρα του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος τόνισε «Ήθελα να προσφέρω στη FF, αλλά δεν είχα το περιθώριο. Συμμετείχα σε συναντήσεις και αυτό που θα σας πω είναι με πόνο καρδιάς. Δε με άφηναν να τελειώσω τη φράση μου! Έλεγα ότι δε βλέπω τον εαυτό μου στο μέλλον να συμμετέχει στην ανάπτυξη του brand».

    Η απολογία του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου συνεχίζεται την Πέμπτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας.

    Διαβάστε επίσης:
    Δίκη Folli Follie: Ο Δ. Κουτσολιούτσος απορρίπτει τα ευρήματα της Alvarez – Ο Μπεγιέτης υποκινήθηκε από τους ελεγκτές της Ασίας

    Δίκη Folli Follie: Πυρά κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της νέας διοίκησης από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο

    Δίκη Folli Follie – Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Ο Μπεγιέτης και ο Tonio Law ευθύνονται για την «ωραιοποίηση» των οικονομικών καταστάσεων



    ΣΧΟΛΙΑ