• Business

    Δίκη Folli Follie-Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Ο όμιλος βρισκόταν σε κατάσταση πολέμου! – Η «αδίστακτη» νέα διοίκηση

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Folli Follie


    Στις ημέρες κατά τις οποίες ξέσπασε το σκάνδαλο της Folli Follie, αναφέρθηκε ο Τζώτζης Κουτσολιούτσος κατά τη συνέχεια της απολογίας του.

    Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι με το ξέσπασμα του σκανδάλου από την Εθνική Τράπεζα ζήτησαν σαν εγγύηση μετρητά ή τις μετοχές των Attica.

    «Είχαμε βρει επενδυτή για να προσφέρει. Δε θέλαμε να τα χάσουμε. Είπαν στον επενδυτή να μην καταθέσει προσφορά γιατί ήταν ήδη δοσμένα. Έτσι, χάσαμε τα Attica», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

    Επιπλέον ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, μίλησε για τη ρευστοποίηση των μετοχών της Dufry που πραγματοποιήθηκε σε 3 ημέρες. Στη συνέχεια, η επόμενη κίνηση ήταν η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής. «Ακόμα και την επόμενη ημέρα, προσπαθήσαμε να βρούμε έναν στρατηγικό επενδυτή [..] Συνεισέφερα να έρθουν οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Συγχρόνως η Alvarez είχε ξεκινήσει τον έλεγχο. Ο όμιλος βρισκόταν σε κατάσταση πολέμου!», υποστήριξε.

    Οι απαιτήσεις των ομολογιούχων

    Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσολιούτσος έκανε αναφορά στις απαιτήσεις των ομολογιούχων, που αφορούσε 400 χιλιάδες ομολογίες. «Οι ομολογιούχοι άρχισαν να πιέζουν και να γίνονται και αυτά απαιτητά. Δε φανταζόμουν ότι ένας δυνατός όμιλος θα κινδύνευε».

    Όπως ανέφερε, στη συνέχεια συστήθηκε μία επιτροπή με τους ομολογιούχους για να βρεθεί λύση και ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις. «Πάρτε τα ακίνητα και τις μετοχές της Dufry για να αποζημιωθείτε».

    «Αδίστακτη η νέα διοίκηση»

    Ως «αδίστακτη» χαρακτήρισε τη νέα διοίκηση ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει πρόσβαση στην εταιρεία ούτε για προσωπικά του αντικείμενα.

    Παράλληλα, κατηγόρησε τη νέα διοίκηση για τη μη ύπαρξη των οικονομικών καταστάσεων όπως επίσης και για το ότι δεν έχει προχωρήσει η εξυγίανση.

    Ταυτόχρονα έριξε τα πυρά του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία κατά τη γνώμη του «δεν προστάτεψε τους μικρομετόχους»

    Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη



    ΣΧΟΛΙΑ