• Ναυτιλία

    Δικαστικοί μπελάδες για ελληνική ναυτιλιακή μετά από σύγκρουση πλοίων

    δικαστηριο


    Σε σύγκρουση με πλοίο νορβηγικής εταιρείας στον Κόλπο του Μεξικού ενεπλάκη πλοίο της ελληνικής ναυτιλιακής Iolcos Hellenic Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Ανδρέα Πετράκη, με τη νορβηγική εταιρεία να ζητά την επίσχεση του πλοίου.

    Η σύγκρουση σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, μεταξύ του πλοίου Iolcos Unity (χωρητικότητας 74.475 dwt, κατασκευής 2006) και του Livita (χωρητικότητας 63.532 dwt, κατασκευής 2017), το οποίο ανήκει στον Νορβηγό εφοπλιστή JJ Ugland. Το συμβάν επιβεβαίωσε η αμερικανική ακτοφυλακή, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τα αίτια της σύγκρουσης ή για την έκταση των ζημιών που υπέστησαν τα δύο πλοία.

    Πάντως, λίγες μέρες μετά το συμβάν, το Iolcos Unity εμφανίζεται να συνεχίζει το δρομολόγιό του, κινούμενο μεταξύ Νέας Ορλεάνης και Μπατόν Ρουζ, έχοντας πάρει το «ΟΚ» από τις αρμόδιες αρχές, ενώ το Livita παραμένει αγκυροβολημένο κοντά στο σημείο της πρόσκρουσης, στη Λουιζιάνα.

    Ήδη δύο εταιρείες συμφερόντων του JJ Ugland, οι Ugland Marine Services και Ugland Shipping, έχουν στραφεί νομικά κατά της Iolcos Hellenic Maritime και της Hudson Anthem Shipping Company, ζητώντας αποζημίωση ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων για τις ζημιές που υπέστη το Livita από τη σύγκρουση, καθώς και την επίσχεση του πλοίου, υποστηρίζοντας πως αιτία της σύγκρουσης ήταν οι εσφαλμένες ενέργειες από πλευράς του πληρώματος του Iolcos Unity.

    Μιλώντας στο TradeWinds, ο COO της Iolcos Hellenic Shipping, Νίκος Αθανασίου, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο, αρκούμενος να πει πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και καμία μόλυνση από τη σύγκρουση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Ευ. Μυτιληναίος: Φέρνει νέο φορτίο αμερικανικού LNG στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Ποιες κατηγορίες πλοίων έστειλαν στα διαλυτήρια οι εφοπλιστές κατά το πρώτο δίμηνο του 2019

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Αλ. Προκοπάκης: Το φιλόδοξο project της Probunkers μπαίνει στο επόμενο στάδιο



    ΣΧΟΛΙΑ