• Business

    Διοίκηση Creta Farms: «Εμείς απαντάμε με νούμερα»

    • Του Γιώργου Μανέττα
    Eμ. Δομαζάκης

    Eμμανουήλ Δομαζάκις, Μέτοχος και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Creta Farms


    Η κόντρα συνεχίζεται, αλλά το brand αντέχει.

    Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Creta Farms, μιλώντας στο mononews.gr λίγο μετά την κατάθεση αιτήματος από τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη, για την παροχή πληροφόρησης σχετικά με τις εταιρικές υποθέσεις και την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας, απαντάνε με νούμερα και στοιχεία για τις οικονομικές επιδόσεις της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

    Όπως λένε οι ίδιες πηγές, τόσο οι πωλήσεις όσο και η κερδοφορία της Creta Farms στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σημείωσαν μεγάλη αύξηση και συγκεκριμένα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16% και το μεικτό κέρδος κατά 20%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018. Στο συγκεκριμένο διάστημα, δεν είχε βγει προς τα έξω η οξύτατη κόντρα των αδελφών Δομαζάκη που τώρα παίρνει διαστάσεις μορφή χιονοστιβάδας.

    «Εμείς απαντάμε με νούμερα και στοιχεία», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας πως, σε αντίθεση με την πλευρά του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη που επέλεξε τον δρόμο της όξυνσης, αυτοί κράτησαν χαμηλούς τόνους και μια υπεύθυνη, έχοντας πάντοτε γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων.

    Σύμφωνα πάντα με πηγές της διοίκησης, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα τόσο για τον χοιρινό γύρος, όσο και τον γύρο κοτόπουλο, δυο νέα προϊόντα που προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, τα οποία έχουν κατακτήσει ήδη μερίδιο αγοράς πάνω από το 50%. Μάλιστα, για το προϊόν αυτό υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από το εξωτερικό μετά και την συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση PLMA στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

    Στο πλαίσιο της έκθεσης, λέγεται πως «κλείσθηκαν» σημαντικές συναντήσεις, οι οποίες στο άμεσο διάστημα θα μετουσιωθούν σε συνεργασίες, με σκοπό την εξαγωγή του προϊόντος στις αγορές τις Ευρώπης.

    Πολύ θετικά, τέλος, εξελίσσονται και οι συζητήσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με απώτερο στόχο να υπογραφεί νέα συμφωνία «licensing» για μεγάλη συνεργασία στον ευρύτερο αραβικό κόσμο.

    Η διαμάχη των αδελφών Δομαζάκη για τον έλεγχο της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας κλιμακώνεται όσο οδεύουμε προς την έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις αναμένεται να παίξει το πόρισμα της PwC για τον ειδικό έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν ή όχι οι αιτιάσεις του Κωνσταντίνου Δομαζάκη περί παροχής δανείου 11,6 εκατ. ευρώ στην εταιρεία την περίοδο 2005 με 2006.



    ΣΧΟΛΙΑ