• Business

    Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Νέες συνδέσεις με Ισραήλ, Ρωσία, ΗΠΑ, Εμιράτα


    Με νέες συνδέσεις πρόκειται να ενισχυθεί το πρόγραμμα πτήσεων προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατά την νέα σαιζόν, σύμφωνα με πληροφορίες, με στόχο να ενισχυθούν οι τουριστικές ροές από Ισραήλ, Ρωσία, ΗΠΑ και Εμιράτα.

    Αν και φέτος λόγω των συνθηκών οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δίνουν έμφαση στις συνδέσεις απευθείας με τα περιφερειακά αεροδρόμια και τα νησιά, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προστίθενται νέες συνδέσεις που σχετίζονται με την notam  της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

    Ειδικότερα, η σχετική notam επιτρέπει την είσοδο στη χώρα μας χωρίς επταήμερη καραντίνα των μονίμων κατοίκων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Συμφωνίας Σένγκεν, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Ισραήλ. Απαραίτητη προϋπόθεση όσων εισέρχονται στην Ελλάδα είναι να έχουν πιστοποιητικό από την αρμόδια Αρχή της χώρας τους για εμβολιασμό ή αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών.

    Ειδικότερα ήδη έχει συμφωνηθεί να προστεθούν πτήσεις από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την Emirates στο Dubai και την Wizz Air & Etihad στο Abu Dhabi,  πτήσεις προς τη Σερβία από  την Air Serbia στο Βελιγράδι αλλά και προς τις ΗΠΑ   όχι τώρααλλά για θερινή περίοδο.

    Ειδικότερα, από την Emirates και την United στη  Νέα Υόρκη (EWR), από την Delta και την  American στο  JFK , από την American στο Σικάγο και από την American στη Φιλαδέλφεια και την United στην Ουάσινγκτον.

    Στις νέες συνδέσεις προστίθενται και οι συνδέσεις προς το Ισραήλ από την  Aegean, την  Arkia, την  El-Al, στο Τελ αβίβ. Στις αρχές Απριλίου έφθασαν στην Αθήνα οι πρώτες πτήσεις με Ισραηλινούς τουρίστες, μετά την notam της ΥΠΑ στις 25 Μαρτίου, με την οποία επιτράπηκε η είσοδος στην χώρα για όλους τους εμβολιασμένους πολίτες του Ισραήλ, χωρίς 7ήμερη καραντίνα.

    Επίσης πτήσεις στη Ρωσία από την  Aegean και την  Aeroflot στη Μόσχα.

     Aegean Airlines: Έμφαση στην περιφέρεια

    Στην Αθήνα το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας για φέτος αντιστοιχεί περίπου στο 70% των διαθέσιμων θέσεων, σε σχέση  2019. Η Aegean διαθέτει δρομολόγια από και προς την πρωτεύουσα σε 37 χώρες και 65 προορισμούς στο εξωτερικό συνολικά.

    Η εταιρεία αναμένει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης φέτος ειδικά από τον Ιούλιο, και σχεδιάζει να ενισχύσει τη συνδεσιμότητα των νησιωτικών και περιφερειακών προορισμών με το εξωτερικό. Η αεροπορική φέτος θα λειτουργεί συνολικά επτά περιφερειακές βάσεις, τρεις εκ των οποίων (Κέρκυρα, Μύκονος και Σαντορίνη) είναι καινούργιες. Οι βάσεις αυτές θα ενισχυθούν με 33 νέα δρομολόγια αυξάνοντας τον αριθμό τους στα 100. Η εταιρεία ενισχύει το πτητικό της πρόγραμμα προς και από τη Βρετανία, διπλασιάζοντας τα δρομολόγιά της.

    United Airlines: 3 νέες πτήσεις

    Η United Airlines προσθέτει 3 νέες πτήσεις στο διεθνές δίκτυό της, δίνοντας περισσότερες επιλογές για το καλοκαίρι στους ταξιδιώτες, με απευθείας δρομολόγια σε χώρες που ξεκινούν να “ανοίγουν” για εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

    Ξεκινώντας τον Ιούλιο 2021, η United θα προσφέρει νέες απευθείας πτήσεις μεταξύ του αεροδρομίου Newark Liberty International Airport και του Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Αθήνας από το αεροδρόμιο Washington Dulles International Airport και μεταξύ του Chicago O’Hare International Airport και του Ρέικιαβικ της Ισλανδίας – με την προϋπόθεση της κυβερνητικής έγκρισης.

    Η σελίδα Travel-Ready Center  της United δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της εταιρείας να ανεβάσουν τα αποτελέσματα των τεστ COVID-19, καθώς και τα έγγραφα του εμβολιασμού τους, ώστε αυτά να πιστοποιούνται πριν από το check-in, ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν να έχουν την κάρτα επιβίβασης πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο.

    Aeroflot: Νέες πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ηράκλειο

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, της εταιρείας από τις 28 Μαρτίου έως τις 31 Οκτωβρίου, ο αερομεταφορέας θα πετάει καθημερινά στη Θεσσαλονίκη.

    Από τις 24 Απριλίου,  θα ξεκινήσει απευθείας πτήσεις προς το Ηράκλειο. Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα του ελληνικού νησιού της Κρήτης επτά ημέρες την εβδομάδα. Επιπλέον, μια δεύτερη καθημερινή πτήση προγραμματίζεται από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

    Η Aeroflot σχεδιάζει επίσης να εκτελεί δύο πτήσεις την ημέρα προς την Αθήνα κατά την περίοδο άνοιξης-καλοκαιριού. Μία ακόμη πρόσθετη πτήση θα ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου.

    Sky Express: Νέος προορισμός Αθήνα-Λάρνακα

    Η εταιρεία με νέα Airbus A320 Neo, αυξάνει τις συνδέσεις των ελληνικών προορισμών με το εξωτερικό. Πρόσφατα η εταιρεία εγκαινίασε τον πρώτο της προορισμό εξωτερικού συνδέοντας την Αθήνα με τη Λάρνακα και σχεδιάζεται και σύνδεση με τις Βρυξέλλες. Παράλληλα πραγματοποιεί και νέες πτήσεις εσωτερικού συνδέοντας την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο.

    Ryanair: Τρεις νέες πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο

    Η  Ryanair ανακοίνωσε τρεις ακόμη πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς δημοφιλή ελληνικά νησιά.

    Ειδικότερα, η Ryanair ξεκινά δύο πτήσεις την εβδομάδα από το Μάντσεστερ προς τη Σαντορίνη και εβδομαδιαίες πτήσεις από το Λίβερπουλ προς την Κω και το Teesside (στη Β. Αγγλία) προς την Κέρκυρα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ