• Business

    DieselGate: Οι μέτοχοι της Volkswagen ζητούν αποζημίωση 9,2 δισ. ευρώ

    • NewsRoom

    Ο CEO της VW, Matthias Müller


    Το ποσό των 9,2 δισ. ευρώ διεκδικεί ομάδα επενδυτών από τη Volkswagen, στο πλαίσιο των ζημιών που υπέστησε από το σκάνδαλο DieselGate, το οποίο αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.

    Η εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, με 1.670 επενδυτές να αξιώνουν αποζημίωση από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

    Οι μέτοχοι κατηγορούν τη VW ότι απέτυχε να τους ενημερώσει εγκαίρως για το εύρος του σκανδάλου, το οποίο μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει στην αυτοκινητοβιομηχανία 27,4 δισ. ευρώ.

    Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν οι περιβαλλοντικές αρχές των ΗΠΑ κατήγγειλαν την παραποίηση των αποτελεσμάτων ελέγχου στις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της VW.

    Στο διάστημα που ακολούθησε, οι αποκαλύψεις επεκτάθηκαν και σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Γερμανία κ.α. Μάλιστα, ως αποτέλεσμα, η μετοχή της εταιρείας έχασε το 37% της αξίας της, μέσα σε λίγες εβδομάδες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρόστιμο 1 δισ. ευρώ στη Volkswagen από το Γερμανικό κράτος για το «DieselGate»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Dieselgate: Το παρασκήνιο της σύλληψης του ισχυρού άνδρα της Audi. Δεν κατάφεραν να τον σώσουν ούτε οι μεγαλομέτοχοι της εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ