Το ποσό των 9,2 δισ. ευρώ διεκδικεί ομάδα επενδυτών από τη Volkswagen, στο πλαίσιο των ζημιών που υπέστησε από το σκάνδαλο DieselGate, το οποίο αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.
Η εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, με 1.670 επενδυτές να αξιώνουν αποζημίωση από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Οι μέτοχοι κατηγορούν τη VW ότι απέτυχε να τους ενημερώσει εγκαίρως για το εύρος του σκανδάλου, το οποίο μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει στην αυτοκινητοβιομηχανία 27,4 δισ. ευρώ.
Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν οι περιβαλλοντικές αρχές των ΗΠΑ κατήγγειλαν την παραποίηση των αποτελεσμάτων ελέγχου στις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της VW.
Στο διάστημα που ακολούθησε, οι αποκαλύψεις επεκτάθηκαν και σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Γερμανία κ.α. Μάλιστα, ως αποτέλεσμα, η μετοχή της εταιρείας έχασε το 37% της αξίας της, μέσα σε λίγες εβδομάδες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρόστιμο 1 δισ. ευρώ στη Volkswagen από το Γερμανικό κράτος για το «DieselGate»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Dieselgate: Το παρασκήνιο της σύλληψης του ισχυρού άνδρα της Audi. Δεν κατάφεραν να τον σώσουν ούτε οι μεγαλομέτοχοι της εταιρείας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης στο ΕΛΚ: Ώρα για μια Ευρώπη με λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερες επενδύσεις
- Ομάν: Αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας πετρελαίου στην προσπάθεια παράκαμψης των Στενών του Ορμούζ
- Eurobank: Καλύτερη ψηφιακή τράπεζα στην Ελλάδα για Ιδιώτες και Επιχειρήσεις
- Polymarket: Προσέλαβε βετεράνο της Goldman Sachs για να προσελκύσει ρευστότητα στη Wall Street
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Γιατί λάμπουν Optima, OTE, ΔΑΑ, Dimand, τα 150 εκατ. του Παππά, ο πόλεμος Καλαβρουζιώτη – Τσάφου, το κώνειο του ΚΜ, το 13άρι της Αγγελικούση, ο γάμος Βαρβέρη-Μιχαλοπούλου και το hot ταξίδι στο Παρίσι του πολιτικού με την πλατινομαλλούσα
Helleniq Energy-Motor Oil: Πόσο θα κοστίσει στα διυλιστήρια μια υποθετική έκπτωση 20 λεπτών στο πετρέλαιο θέρμανσης
Οι 100 ημέρες της CENER, το αόρατο χέρι των ΕΛΠΕ, το χρυσάφι του Καρέλια, ο Πάιατ και οι απορίες του Μαρινάκη, οι μακαρονάδες του Τσάφου, τι συμβαίνει με τον Μυλωνά της ETE και τα ψώνια 1 billion του Δελαπόρτα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.