• Business

    Διευθύνων σύμβουλος τράπεζας χάρισε μετοχές αξίας 500.000 δολ. στον σοφέρ και τους βοηθούς του

    • Bloomberg
    V. Vaidyanathan, CEO της IDFC First Bank

    V. Vaidyanathan, CEO της IDFC First Bank


    Ο διευθύνων σύμβουλος της IDFC First Bank δώρισε μετοχές αξίας 530.000 δολαρίων στον οδηγό, τον προπονητή και τους βοηθούς του στο σπίτι και το γραφείο, πραγματοποιώντας μία ασυνήθιστη κίνηση φιλανθρωπίας για τα δεδομένα της Ινδίας.

    Σύμφωνα με το bloomberg, o V. Vaidyanathan μεταβίβασε 900.000 μετοχές, δηλαδή το 3,7% της συμμετοχής του στην ιδιωτική τράπεζα. Οι αποδέκτες της δωρεάς θα χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια για να αγοράσουν κατοικίες, σύμφωνα με την ενημέρωση στο χρηματιστήριο.

    Η αξία του ποσού βασίζεται στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της τράπεζας στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

    IDFC First Bank shares recovering from pandemic-era slump
    Οι μετοχές της IDFC First Bank ανακάμπτουν από την ύφεση της πανδημίας

    Με βάση τα επίσημα έγγραφα που κατατέθηκαν στις αρχές, ο 54χρονος Vaidyanathan έχει παραχωρήσει περίπου το 38% του μεριδίου του από τον Ιανουάριο του 2018, όταν ήταν επικεφαλής της Capital First που αργότερα συγχωνεύτηκε με την εισηγμένη IDFC Bank και δημιουργήθηκε η IDFC First Bank.

    Στις δωρεές του περιλαμβάνεται και αυτή προς τον πρώην καθηγητή του στα μαθηματικά, ο οποίος είχε δανείσει στον Vaidyanathan 500 ρουπίες. Όταν ήταν μαθητής ο τραπεζίτης είχε γίνει δεκτός σε κορυφαίο σχολείο της χώρας αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψει μέχρι την πόλη που βρισκόταν το εκπαιδευτικό ίδρυμα, χωρίς βοήθεια.

    Επιπλέον 200.000 μετοχές πωλήθηκαν από ένα καταπίστευμα για κοινωνικούς σκοπούς, αναφέρουν τα ενημερωτικά αρχεία.

    Οι μετοχές της IDFC First Bank έχουν σημειώσει άνοδο 5% περίπου από τις 18 Δεκεμβρίου 2018, όταν δημιουργήθηκε η τράπεζα.

    Επίσης, ανέκαμψαν από την πτώση του 2020 λόγω της πανδημίας και ο Vaidyanathan παρέμεινε στη θέση του CEO για μία ακόμη θητεία που λήγει το 2024.

    Διαβάστε ακόμη:

    HSBC: Άλμα κατά 31% στα μπόνους καθώς συνεχίζεται το κυνήγι ταλέντων



    ΣΧΟΛΙΑ