• Business

    Deutsche Telekom: Προβλέπει αύξηση κερδών κατά 6% για το 2024

    • Bloomberg

    Timotheus Höttges, Chief Executive Officer (CEO) Deutsche Telekom AG


    Η Deutsche Telekom, ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, προβλέπει ότι τα κέρδη της φέτος θα συνεχίσουν να αυξάνονται μετά από ένα ισχυρό 2023, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάπτυξη στη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μετά τις μισθώσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 6% στα 42,9 δισεκατομμύρια ευρώ (46,4 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2024, ανέφερε η εταιρεία την Παρασκευή.

    Η μέση εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg κάνει λόγο για 44,6 δισ. ευρώ.

    Η Deutsche Telekom παραδοσιακά αυξάνει την πρόβλεψη της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και το 2023 αύξησε τα προβλεπόμενα κέρδη της τρεις φορές.

    Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με έδρα τη Βόννη, έχει ανατρέψει τις τάσεις στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών, δημοσιεύοντας ισχυρά αποτελέσματα που τροφοδοτούνται από το πλειοψηφικό της μερίδιο στην T-Mobile US.

    Η αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 2023 τον Ιανουάριο, συνέβαλε στα σχέδια της Deutsche Telekom για επαναγορές μετοχών ύψους 2 δισ. ευρώ φέτος και αύξηση του μερίσματος.

    «Σε έναν κόσμο με πολλές προκλήσεις, τα καταφέραμε και πάλι με τη συνήθη αξιοπιστία μας το 2023», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Tim Hoettges. «Χάρη στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις μας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, είμαστε βέβαιοι ότι θα ανέβουμε και πάλι τους ρυθμούς το 2024».

    Το προσαρμοσμένο Ebitdaal της Deutsche Telekom το τέταρτο τρίμηνο ήταν 10 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Είχε αύξηση πελατών σε όλους τους τομείς στη Γερμανία πέρυσι, προσθέτοντας 300.000 καθαρούς χρήστες ευρυζωνικής σύνδεσης και 1,2 εκατομμύρια πελάτες κινητής τηλεφωνίας με συμβόλαιο στην εγχώρια αγορά. Στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι παρουσίασε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον κλάδο τηλεπικοινωνιών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Coca-Cola HBC: Προχωρά στην εξαγορά της BDS Vending Solutions στην Ιρλανδία

    Nestle: Προβλέπει επιβράδυνση των πωλήσεων για το 2024

    Danone: Πουλά τις ρωσικές της δραστηριότητες σε Τσετσένο επιχειρηματία

     



    ΣΧΟΛΙΑ