• Business

    Deutsche Bank: Εξετάζει συρρίκνωση του εκτελεστικού συμβουλίου για μείωση του κόστους

    • NewsRoom
    Deutsche Bank

    Deutsche Bank


    Εντείνει την προσπάθεια περιορισμού των λειτουργικών της δαπανών η Deutsche Bank, εξετάζοντας το ενδεχόμενο συρρίκνωσης του εκτελεστικού συμβουλίου της.

    Η τράπεζα ενδέχεται να αξιοποιήσει την ευκαιρία της επικείμενης αποχώρησης του προέδρου της Καρλ φον Ρορ -ο οποίος ηγείται της γερμανικής τράπεζας και είναι ένας από τους δύο προέδρους της- με στόχο να ανακατανείμει ορισμένες αρμοδιότητες του διοικητικού σχήματος και να μειώσει τον αριθμό των μελών του Δ.Σ. σε εννέα, από δέκα που είναι σήμερα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    Να σημειωθεί δε ότι ενδεχόμενο αυτό σχετίζεται με την εντεινόμενη προσπάθεια που καταβάλει η Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011 και η κύρια ιδέα πίσω από το concept παρέμεινε η ίδια έκτοτε: μεταβάλλοντας την μετωπική επιφάνεια του πίσω φτερού για τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών της και θα περιλαμβάνει επίσης έναν νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας σε όλα τα τμήματα της τράπεζας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Κρίστιαν Σούινγκ δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι θέλει εντείνει την εξοικονόμηση δαπανών, ώστε να ξεπεράσουν τον τρέχοντα στόχο των 2 δισ. ευρώ έως το 2025, μεταξύ άλλων μέσω περικοπών θέσεων εργασίας και μείωσης των χώρων γραφείων. Το χρηματιστηριακό ράλι και η αύξηση των επιτοκίων έδωσαν ώθηση στην τράπεζα, η οποία όμως δυσκολεύεται να επιτύχει τους στόχους της για μείωση του κόστους, καθώς ο αχαλίνωτος πληθωρισμός και ο ανταγωνισμός για την προσέλκυση ταλέντων έχουν αυξήσει τις δαπάνες της.

    Η Deutsche Bank, όπως υποστηρίζει το Bloomberg, ενδεχομένως να λάβει απόφαση για τη μείωση του διοικητικού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα, ενώ ίσως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο εξοικονόμησης δαπανών στις 27 Απριλίου, όταν αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου.

    Η συρρίκνωση του διοικητικού συμβουλίου ενδεχομένως να προωθηθεί ακόμη κι αν η τράπεζα ορίσει τελικά διάδοχο του Φον Ρορ, ο οποίος έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του μετά τη λήξη της σύμβασής του στα τέλη Οκτωβρίου.

    Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μικτά πρόσημα ξανά στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία



    ΣΧΟΛΙΑ