• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτά πρόσημα ξανά στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία

    • NewsRoom
    Ευρωαγορές


    Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν την Τετάρτη οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να κοιτούν τα νέα εταιρικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, αλλά και τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στη Βρετανία.

    Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Βρετανία αυξήθηκε τον Μάρτιο κατά 10,1% σε επίπεδο έτους, υποχωρώντας ελαφρώς από το 10,4% από τον Φεβρουάριο, αλλά μένοντας μακριά από το 9,8% που ανέμεναν οι αναλυτές, αυξάνοντας τις πιθανότητες για νέες αυξήσεις επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, κάτι που επηρεάσει και τις αποφάσεις της ΕΚΤ.

    Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, τάχθηκε υπέρ ακόμα μίας αύξησης των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Μάιο. Τόνισε πάντως πως το ύψους της θα εξαρτηθεί από τα νέα οικονομικά δεδομένα.

    Στα εταιρικά αποτελέσματα, η εταιρεία κατασκευής μικροτσίπ ASML δεν κατάφερε αν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της αγοράς για το πρώτο τρίμηνο, με την μετοχή της να υποχωρεί κατά 3,7%.

    Σε γενικότερο επίπεδο, οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης υποχώρησαν κατά 1,3% ενώ ο κλάδος τεχνολογίας έκλεισε με απώλειες 2%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,06% στις 468,32 μονάδες.

    Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με απώλειες  0,15% στις 7.897 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,7% στις 15.893 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,2% στις 7.549 μονάδες.

    Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε μικρή άνοδο 0,15% στις 27.934 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,8% κλείνοντας στις 9.496 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ