• Business

    ΔΕΠΑ: Γιατί αρνείται να φύγει ο Δ. Τζώρτζης

    • NewsRoom

    Δημήτρης Τζώρτζης. CEO ΔΕΠΑ


    Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ΔΕΠΑ, μετά το αίτημα «καρατόμησης» του διευθύνοντος συμβούλου, Δημήτρη Τζώρτζη, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

    Ο Δημήτρης Τζώρτζης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αρνείται να παραιτηθεί, ενώ ζητά να του καταβληθεί αποζημίωση.

    Ο Γιώργος Σταθάκης απέδωσε ευθύνες στον Δημήτρη Τζώρτζη για τη δρομολόγηση νομικών κινήσεων (αγωγή εκ μέρους των εργολαβικών εταιρειών) εναντίον της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων της επιχείρησης.

    Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αναμένεται η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας για να συζητηθεί η αποπομπή του.

    Το σχέδιο απόσχισης και οι 200 συμβασιούχοι

    Όπως έχει γράψει το mononews.gr το σχέδιο μερικής διάσπασης της ΔΕΠΑ προβλέπει την απόσχιση του κλάδου υποδομών και την υπαγωγή του σε νέα εταιρεία που θα συσταθεί με την επωνυμία ΔΕΠΑ Υποδομών.

    Στη νέα εταιρεία θα υπαχθούν, εκτός από τις συμμετοχές της υφιστάμενης ΔΕΠΑ στις εταιρείες διαχείρισης δικτύων διανομής Αττικής (ΕΔΑ Αττικής), Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣ), τα πάγια διανομής της υφιστάμενης ΔΕΠΑ και η συμμετοχή της υφιστάμενης ΔΕΠΑ στα διεθνή έργα.

    Η υφιστάμενη ΔΕΠΑ μετά την ολοκλήρωση της μερικής διάσπασης του κλάδου υποδομών θα μετονομαστεί σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και σε αυτή θα υπαχθούν η λιανική εμπορίου και ηλεκτρισμού και οι μακροχρόνιες συμβάσεις της υφιστάμενης ΔΕΠΑ με τους διεθνείς προμηθευτές.

    Το θέμα των μονιμοποιήσεων 200 συμβασιούχων έφερε σε σε κόντρα τον υπουργό Ενέργειας και τη  διοίκηση της ΔΕΠΑ.

    Ο Γ. Σταθάκης πιέζει τις διοικήσεις των τριών θυγατρικών της ΔΕΠΑ σήμερα (ΕΠΑ Αττικής, ΔΕΔΑ και ΕΔΑ) να προσλάβουν αυτές τους 200 συμβασιούχους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και την ίδια στιγμή… να τους «δανείσουν» πίσω στη ΔΕΠΑ, στην οποία σήμερα απασχολούνται ως συμβασιούχοι. Με αυτόν τον τρόπο, την επόμενη ημέρα της διάσπασης της ΔΕΠΑ οι σημερινοί συμβασιούχοι θα παραμείνουν στη νέα εταιρεία ως εργαζόμενοι αορίστου χρόνου-μόνιμοι.

    Όμως η «μονιμοποίησή» τους αυτή θα κληροδοτήσει ένα πρόβλημα στην υπό ιδιωτικοποίηση εταιρεία αφού τίθεται θέμα νομιμότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ