• Business

    ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών: Αύξηση EBITDA και εσόδων στο 3ο τρίμηνο, μείωση στο 9μηνο

    ΔΕΠΑ


    Σημαντική αύξηση καταγράφουν τα μεγέθη ΔΕΠΑ στο γ᾽ τρίμηνο του έτους, που σήμερα αποτελεί δύο εταιρείες τη ΔΕΠΑ Εμπορίας και τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

    Σύμφωνα με τη διαφάνεια που περιλαμβάνεται  στα αποτελέσματα εννεαμήνου των ΕΛΠΕ, τα οποία συμμετέχουν με 35% στη ΔΕΠΑ Εμπορίας και στη ΔΕΠΑ Υποδομών και ανακοίνωσαν αποτέλεσματα εννεαμήνου πριν λίγες ημέρες,  η ΔΕΠΑ, αύξησε έσοδα και κέρδη.

    Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της  ΔΕΠΑ στο τρίτο τρίμηνο του έτους έφτασαν τα 744 εκατ. κυβικά μέτρα από 502 εκατ. κυβικά μέτρα στο ίδιο διάστημα πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 48%. Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA της ΔΕΠΑ ( ΔΕΠΑ Εμπορίας και τη ΔΕΠΑ Υποδομών) ανήλθε σε 18 εκατ. ευρώ από 6 εκατ. ευρώ πέρυσι ενώ τα κέρδη μετά από φόρους στα 9 εκατ. ευρώ.

    Στο εννεάμηνο οι πωλήσεις της ΔΕΠΑ υποχωρούν σε σχέση με πέρυσι, και ανήλθαν σε 1,67 δισ. κυβικά μέτρα έναντι 1,992 δισ. κυβικά μέτρα πέρυσι, με τη μείωση ύψους 16%.

    Η συνολική λειτουργική κερδοφορία EBITDA των δύο ΔΕΠΑ μειώθηκε σε 69 εκατ. ευρώ έναντι 77 εκατ. ευρώ πέρυσι (-11%) ενώ η αύξηση 11% σημείωσε η καθαρή κερδοφορία  και ανήλθε σε 53 εκατ. ευρώ έναντι 48 εκατ. ευρώ πέρυσι (αύξηση 11%).

    Από αυτά στα ταμεία των ΕΛΠΕ κατέληξαν στο φετινό εννεάμηνο τα 19 εκατ. ευρώ από 17 εκατ. του αντίστοιχου περσινού ενιαμήνου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ