• Business

    ΔΕΠΑ Εμπορίας-ΔΕΠΑ Υποδομών: Γιατί μετατέθηκε για 19/3 και 26/2 η κατάθεση προσφορών


    Λίγους μήνες μετά μετατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τους διαγωνισμούς της ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΠΑ Εμπορίας και η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών στον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Υποδομών είναι πλέον σύμφωνα με πληροφορίες η 26/2, ενώ για το δεύτερο διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Εμπορίας η 19/3. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετικά έχουν ήδη ενημερωθεί οι επενδυτές.

    Τα θετικότερα αυτά αποτελέσματα εκτιμάται ότι ενισχύουν την αξία της εταιρείας, και μπορεί να πετύχει υψηλότερα τιμήματα αν συμπεριληφθούν ως δεδομένα στις εκτιμήσεις των επενδυτών. Ήδη  στο VDR του διαγωνισμού, που ανοίγει τις επόμενες ημέρες, θα περιλαμβάνονται επικαιροποιημένα στοιχεία 8μήνου.

    Στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας συμμετέχουν οι κοινοπραξίες των Ελληνικών Πετρελαίων με την Edison, της ΔΕΗ με την Motor Oil Hellas και οι εταιρείες Mytilineos, ΤΕΡΝΑ, ο όμιλος Κοπελούζου, η Shell και η MET Group.

    Χρειάζεται χρόνο η ΡΑΕ

    Όσον αφορά τη  ΔΕΠΑ Υποδομών, η μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης προσφορών στις 26/2 έγινε,  για να δοθεί χρόνος στη  Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να λάβει απόφαση για το ρυθμιζόμενο έσοδο των τριών Εταιρειών Διανομής Αερίου (ΕΔΑ Αττικής, ΕΔΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας και ΔΕΔΑ).

    Η απόφαση είναι απαραίτητη τόσο για τους υποψήφιους επενδυτές οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν τους υπολογισμούς τους και να καταρτίσουν τις οικονομικές προσφορές τους, όσο και για το ΤΑΙΠΕΔ καθώς δεν μπορούν να κλείσουν τα νομικά κείμενα της συναλλαγής.

    Υπενθυμίζεται  ότι στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Υποδομών συμμετέχουν οι εταιρείες Italgas, EPH, First State Investments, KKR, Macquarie και SinoCEEF.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ